Taxe majorate la Sinaia, din 2012, pentru agenţii economici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unele impozite vor creşte, din 2012, şi cu 30% în Sinaia (foto: arhivă)
Unele impozite vor creşte, din 2012, şi cu 30% în Sinaia (foto: arhivă)

Hotelierii şi ceilalţi agenţi economici din Sinaia vor trebui să-şi drămuiască bine încasările de la acest sfârşit de an. Şi asta pentru că, din 2012 vor plăti mai mult la bugetul local.

Aleşii locali din Sinaia au aprobat, în ultima şedinţă de Consiliu Local, majorarea taxelor şi impozitelor locale. Cei afectaţi sunt agenţii economici, care vor plăti cu 0,15% mai mult la impozitul pe clădiri. Cel mai mult vor plăti firmele care deţin clădiri neevaluate în ultimii trei ani, pentru care majorarea va fi de 10%, iar pentru cele neevaluate în ultimii cinci ani creşterea taxelor va fi de 30%.

Una rece, alta caldă! Cam aşa au decurs lucrurile în şedinţa de Consiliu. Aleşii din Sinaia au hotărât să fie ceva mai indulgenţi cu persoanele fiyice, pentru care contribuţiile la bugetul local vor rămâne neschimbate şi în anul care vine. De asemenea, din 2012, taxa de staţiune va scădea de la 5 la 1% din valoarea primei nopţi de cazare. Impozitele pe clădiri şi terenuri în Sinaia sunt diferenţiate în funcţie de zona în care se află construcţia sau terenul, vechimea şi materialul din care este executată construcţia.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite