„Târgul cu Bunătăți“ vine în weekend la Câmpina. Surprize culinare italiene, ungurești și românești

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă Adevărul Ploiești
Foto arhivă Adevărul Ploiești

Ca în fiecare prim week-end al fiecărei luni, Târgul cu Bunătăți aduce la Câmpina, pe Bulevardul Carol I, bunatăți tradiționale din toate colțurile țării, dar și din lume. Surprizele „delicioase" din acest week-end vor fi specilitățile culinare italiene, ungurelti și românești.

Din Italia vor fi aduse pateu de anghinare, pateu de roșii deshidratate, file de anșoa, șunca de Parma, mezeluri și brânzeturi, dulciuri din migdale și alune. Specialitățile ungurești de la această ediție vor fi renumitele langoși cu brânză, cu smântână și usturoi, precum și un produs mai puțin cunoscut la noi, și anume, pâinea ciobanului, coaptă pe vatră, din aluat de pâine, cu smântână și usturoi, bucăți de slănina, cârnați, brânza de burduf și ceapă roșie.

Fasolea cu ciolan, varza cu afumătură, mamaliga și bulzul ciobanesc vor sfârâi în ceaunele puse pe pirostriile așezate lângă grătarele încinse și butoaiele cu vin și țuică.

Câmpinenii sunt provocați și la un concurs de conserve de toamnă. Câștigătorul categoriei "Cel mai gustos borcan cu bunătăți conservate" - cel care va obtine din partea vizitatorilor târgului cele mai multe voturi de "foarte gustos"- va fi premiat cu un coș cu bunătăți în valoare de 250 lei.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite