Primul târg de job-uri pentru deţinuţi organizat în Prahova!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deţinuţii din Ploieşti au şansa să-şi găsească o slujbă în construcţii (foto: Liviu Nica)
Deţinuţii din Ploieşti au şansa să-şi găsească o slujbă în construcţii (foto: Liviu Nica)

Prima bursă a locurilor de muncă pentru deţinuţii de la penitenciarele din Prahova se va desfăşura mâine, la Casa Sindicatelor din Ploieşti, între orele 9.30 şi 12.00.

La eveniment vor participa aproape 70 de persoane private de libertate, dintre care 25 sunt de la Penitenciarul Ploieşti, 30 de de la Penitenciarul pentru Femei Târgşor şi opt minori de la Centrul de Reeducare Tichileşti.

Unele dintre persoanele private de libertate sunt propuse pentru eliberare. Deţinuţii au ocazia ca în cadrul acestui târg de joburi să afle care sunt cerinţele de pe actuala piaţă a muncii şi vor discuta cu angajatorii despre posibilitatea de a-şi găsi un serviciu la eliberare, dar şi pe durata detenţiei, prin intermediul unor contracte cu penitenciarul.Locurile de muncă oferite sunt în domenii precum: construcţii de maşini, servicii de utilitate publică, confecţii, panificaţie sau construcţii metalice.

Iniţiativa face parte din proiectul  Centrului Român pentru Educaţie şi Dezvoltare Umană (CRED) „Tranziţia spre libertate prin Centre Regionale de Incluziune Socială - Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013" şi se realizează în colaborare cu Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă şi cu  Penitenciarul Ploieşti.

„Este foarte important pentru ei să vorbească direct cu angajatorii, să afle care sunt cerinţele acestora, exigenţele unui loc de muncă şi să vadă dacă pot oferi ceea ce se cere. Unii îşi vor face o autoevaluare şi vor descoperi dacă sunt sau nu pregătiţi să revină în societate", a precizat, într-un comunicat de presă, Camelia Tancău, preşedintele executiv al CRED.

La eveniment vor participa atât angajatori din regiunea Sud-Muntenia, dar şi reprezentanţi ai asociaţiilor şi fundaţiilor locale şi din Bucureşti.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite