Corina Stanciu, din Ploieşti, este „Studenta anului 2011“!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Corina Stanciu a decis încă de mică să devină medic, iar acum se pregăteşte intens, fiind bursieră în Franţa (arhiva personală)
Corina Stanciu a decis încă de mică să devină medic, iar acum se pregăteşte intens, fiind bursieră în Franţa (arhiva personală)

Ploieştiul a fost reprezentat cu brio la Gala Premiilor în Educaţie, ediţia din acest an, mai ales prin reuşitele Corinei Stanciu care a obţinut două premii: „Studentul anului 2011" şi, la aceeaşi categorie, s-a clasat pe  locul II la popularitate.

Absolventă a Colegiului „Mihai Viteazul", din Ploieşti, promoţia 2007, profilul „ştiinţele naturii -intensiv engleză", Corina a decis să-şi continue studiile la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila" din Bucureşti. A reuşit fără probleme să treacă testul de admitere, iar acum studiază în Franţa, la Université de la Méditerranée Aix-Marseille II, cu o bursă Erasmus.

Pe drumul „halatelor albe"

Şi-a propus încă de mică să fie medic, nu pentru că ar fi avut o tradiţie în familie sau pentru că i-ar fi fost indusă această idée de către cineva apropiat, ci din cauza experienţelor neplăcute de sănătate, care a ţinut-o „legată" multă vreme de unităţile medicale.

Am fost un copil cu probleme de sănătate şi experienţa cu spitalele, de cele mai multe ori neplăcută, a fost cea care m-a făcut să realizez importanţa unui medic bun, impactul acestuia asupra fiecărui pacient pe care ajunge să îl trateze şi asupra calităţii vieţii acestuia. Mi-am promis tot atunci că o sa ajung un astfel de doctor, care să facă diferenţa pentru pacienţii săi", ne-a mărturisit tânăra studentă.

Cu un astfel de stimul este de înţeles activitatea intensă pe care Corina a avut-o la facultate încă din primul rând, implicându-se în tot felul de congrese, conferinţe şi work-shop-uri. A participat la diferite stagii de practică în Rusia, unde a învăţat despre şcoala de chirurgie de aici, care dă naştere unor specialişti despre care se spune că pot opera „şi cu lumina stinsă", în Ungaria, Turcia şi Egipt. A fost bursieră în cadrul Programului Roma Health Scholarship, iar bursa Erasmus i-a adus un an de studii la Universitatea din Marseille, Franţa. 

„Aş menţiona ca extrem de important pentru dezvoltarea mea profesională şi personală faptul că în ultimii trei ani am fost bursier în cadrul Programului Roma Health Scholarship- O generaţie de profesionişti romi în domeniul sănătăţii. Mulţumită componentelor acestui program am înţeles cât de important este să investeşti în dezvoltarea personală şi am beneficiat de suport financiar şi de îndrumarea unui mentor", a precizat Corina, care a completat că va profita la maximum şi de anul de studiu din Franţa, care, de asemenea va avea un rol decisiv în formarea ei ca specialist în domeniul sănătăţii.

De asemenea, a analizat cu atenţie şi partea administrativă a sistemelor educaţionale şi sanitare din ţările unde a mers să studieze şi unde a constat că spre deosebire de România, atenţia şi finanţarea sunt cu totul altele. Prin urmare şi rezultatele acestor investiţii sunt la alte cote.

Secretele reuşitei!

Reţeta reuşitei Corinei Stanciu constă în pasiune pentru ceea ce face, multă muncă şi o ambiţie de fier. De altfel, „ingredientele" principale pentru drumul spre succes în orice domeniu, dar care sunt prezentate de viitorul medic într-o manieră aparte.

„Se pun în părţi egale ambiţie, spirit autocritic şi dorinţa de muncă. Se lasă la foc mic şi se adaugă constant curaj. Cam asta e una din reţetele pentru a obţine succesul", ne-a spus Corina. Recunoaşte că au fost momente în care şi-a pus la îndoială opţiunea de a studia în România, însă îi plac provocările şi se ambiţionează să creadă în faptul că va putea face performanţă atât în ţara natală, cât şi în oricare alt colţ al lumii.

În ceea ce priveşte specializarea căreia vrea să i dedice ca medic, momentan este pediatria.

Datorită rezultarelor, seriozităţii şi a setei de cunoaşte, Corina a primit deja propuneri de colaborare pentru teme extrem de importante. Una dintre ele i-a venit chiar din Franţa pentru realizarea unei lucrări în ceea ce priveşte chirurgia obezităţii. 

Pasiuni şi slăbiciuni

Deşi are numai 22 de ani, Corina este o persoană foarte ocupată. Din acest motiv se bucură la maximum de fiecare moment liber pe care-l are, în care-I place să danseze, să călătorească sau să citească. „Îmi place lectura mult, deşi trebuie să recunosc că în ultimii ani cărţile de medicină tind să aibă exclusivitate", ne-a mărturisit tânăra interlocutoare. Îi place să pozeze, fiind de altfel şi o prezenţă foarte plăcută, însă urăşte faptul că tot ce este bun îngraşă! Şi nu în ultimul rând, îi displac oamenii falşi.

Ploieştenii, printre cei mai buni la Gala Premiilor în Educaţie 2011

Ploieştiul a avut finalişti la trei dintre cele 11 categorii ale Galei din acest an: „Profesorul anului" (Andrei Dobre), „Studentul anului" (Corina Stanciu) şi „Elevul anului" (Andrei Purice). Pe lângă cele trei clasări, şcoala prahoveană a mai performat şi la altă secţiune: cea a vârstei, ţinând cont că fiecare dintre cei trei au până în 30 de ani.

Însă singurele premii au fost revendicate de reprezentanta sexului frumos, studenta Corina Stanciu. „Acest premiu vine ca o încununare a parcursului meu academic de până în prezent şi nu doar atât: reprezintă ajutorul moral şi financiar pentru a îmi continua pregătirea la cel mai înalt nivel. Sunt onorată să primesc această distincţie şi perfecţionistul din mine ştie că trebuie să muncesc mai mult pentru ca, peste ani, sa fiu printre finaliştii secţiunilor Cercetătorul Anului sau/şi Profesorul universitar al Anului", a conchis Corina.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite