„Meciul“ lucrărilor fără sfârşit de pe strada Stadionului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Strada Stadionului s-a transformat, din nou, într-un şantier (foto: Lili Maxim)
Strada Stadionului s-a transformat, din nou, într-un şantier (foto: Lili Maxim)

La Ploieşti, o minune nu ţine nici măcar trei luni. În cazul de faţă, „minunea" este strada Stadionului, cunoscută şi circulată intens întrucât este una dintre arterele prin care se face accesul la arena „Ilie Oană".

Artera a fost reabilitată în urmă cu aproape două luni, astfel încât la deschiderea oficială a noului stadion, totul să arate ca la carte.

Şi când riveranii se bucurau, în sfârşit, că au o stradă asfaltată şi au scăpat de zgomotul lucărilor de la stadion, cât şi cele de modernizare a infrastructurii rutiere, liniştea le-a fost din nou, zguduită, de excavatoarele care au început în această săptămână să spargă strada. Operaţiunile de acum sunt, conform constructorului  SC Cast SRL, pentru ridicarea la nivelul carosabilului a gurilor de canalizare.

Oamenii care locuiesc în zonă sunt disperaţi de disconfortul de care sperau că au scăpat. Printre ei se regăseşte şi Constanţa Scărlătescu, revoltată de zgomotul şi praful făcute de lucrările haotice.

„Când am crezut că stăm şi noi liniştiţi, au venit cu utilajele astea şi au început din nou să spargă. Nu înţeleg de ce nu au ridicat gurile de canal atunci când au asfaltat. Este clar că sunt nişte interese la mijloc, că sunt unele persoane care au de câştigat din lucrările astea fără sfârşit, că altfel nu-mi explic de ce nu se fac toate într-o ordine logică. E un haos total şi bani cheltuiţi aiurea, plus lucrări făcute de mântuială, pentru că odată spartă, strada asta o să aibă, din nou, numai denivelări", ne-a spus foarte revoltată femeia.

Bogdan Marin locuieşte în zonă, la intersecţia străzilor Stadionului cu Pielari, artere unde se fac aceste lucrări. Ca şofer, tânărul susţine că este o adevărată aventură să circule cu maşina în zonă, mai ales la orele de vârf.

Dimineaţa şi după ora 16.00, ai nevoie de minute bune ca să tranzitezi strada asta, pe care în mod normal o parcurgi în maximum două minute. Au spart la toate gurile de canal, iar acum trebuie să ne aşteptăm unii pe alţii ca să evităm gropile făcute de ei. Era de aşteptat să se întâmple acest lucru şi aici, ţinând cont de maniera cum se fac reabilitările la noi. Mai bine, şi-ar «reabilita» ei maniera de lucru", ne-a mărturisit Bogdan.

Constructorul care a câştigat licitaţia pentru această stradă, SC Cast SRL, aruncă pisica în curtea Primăriei, administratorul drumului. „Noi executăm ceea ce a dispus administratorul drumului. Maniera aceasta de lucru, de turnare a asfaltului, iar ulterior spargerea acestuia şi aducerea gurilor de canal la cotă, s-a aplicat în tot Ploieştiul. Este adevărat că se pot executa astfel de lucrări şi concomitent, dar aceasta a fost procedura adoptată de Primărie, iar noi ne-am conformat", ne-a declarat Helmut Necula, consilier juridic Cast SRL.

De partea cealaltă, reprezentanţii municipalităţii susţin că varianta de lucru este dezbătută şi aprobată de către experţi, iar aceasta ar fi maniera cea mai bună de lucru.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite