Secretarul Primăriei Ploiești i-a cerut scuze „ciumpalacului“ Ștefan Călin Dumitrescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ștefan Călin Dumitrescu a fost numit „ciumpala“ într-o scrisoare oficială a Primăriei Ploiești (foto: Lili Maxim)
Ștefan Călin Dumitrescu a fost numit „ciumpala“ într-o scrisoare oficială a Primăriei Ploiești (foto: Lili Maxim)

Pasul spre concilierea dintre „ciumpalacul" Ștefan Călin Dumitrescu, după cum s-au adresat reprezentanții Primăriei Ploiești într-o scrisoare de săptămâna trecută, și edilul Andrei Volosevici a fost făcut de către o doamnă: secretarul municipalității ploieștene, Oana Iacob.

Aceasta l-a primit miercuri, la prânz, în audiență, pe Ștefan Călin Dumitrescu, iar după minute bune de discuții, reprezentantul instituției și-a cerut scuze personal pentru eroare.

Gestul a mai calmat un pic spiritele, însă Ștefan Călin Dumitrescu susține că așteaptă în continuare scuzele primarului pentru gafa pe care o cataloghează ca fiind una „de proporții și impartonabilă la adresa unui cetățean".

„Am fost la Primărie pentru a cere o audiență, am fost primit de către secretarul instituției. Am avut un dialog civilizat, am vorbit cu legile pe masă. Mi-a arătat și specimenele de semnătură, pentru că primarul Volosevici a infirmat că-i aparține iscălitura de pe scrisoarea în care sunt numit «ciumpalac», susținând că este a unuia dintre viceprimari, dar eu îmi susțin punctul de vedere că este a edilului. La final, doamna Iacob și-a cerut scuze pentru cele întâmplate. Este un prim pas, dar gafa este a lui Volosevici și de la el aș vrea să aud personal aceste scuze. Nu-l voi da în judecată, dar aș vrea să am o discuție cu dumnealui", ne-a declarat  Ștefan Călin Dumitrescu.

Gafa a pornit de la o petiție pe care ploieșteanul a trimis-o la Primăria Ploiești în luna ianuarie și în care s-a semnat cu apelativul „ciumpalac" ca o ironie la o declaraţie mai veche făcută de deputatul de Prahova Sever Voinescu. Aluzia nu a fost sesizată și de către reprezentanții municipalității, care în redactarea răspunsului au trecut titulatura „Ciumpalacul Dumitrescu Călin Ştefan".

După ce scrisoarea a ajuns în presă, primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici, şi-a cerut scuze public pentru încurcătură, susținând însă că eroarea aparține unui funcționar care nu a sesizat cuvântul folosit ironic de către semnatarul scrisorii.

„Petiția nu a ajuns pe masa de lucru a primarului,  ci la Direcţia Administraţie Publică, Juridic Contencios,  iar răspunsul nu a fost redactat şi nici semnat de către primarul Andrei Liviu Volosevici. Informat cu privire la situaţia creată,  primarul municipiului Ploiesti, domnul Andrei Liviu Volosevici, işi  cere  scuze public, în numele instituţiei, pentru cele întâmplate", se arată într-un comunicat al municipalității.

Însă ploieșteanul nu s-a mulțumit cu acest gest, ci solicită ca edilul să-i ceară scuze personal.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite