START VOT! Alegeți profesorii cu care Ploieștiul se mândrește!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nominalizările profesorilor cu care Ploieștiul se mândrește au ajuns la final. Începând de astăzi și până pe 25 ianuarie, pe ploiești.adevărul.ro îi puteți vota pe dascălii propuși.

Dacă nominalizările au ajuns la final, campania Adevărului „Profesori cu care Ploieștiul se mândrește" continuă cu o nouă etapă. De astăzi s-a dat START VOT pentru cei 20 de profesori propuși de către cei mai mulți dintre cititori. În finala concursului vor ajunge doar cinci dintre ei, care vor fi desemnați pe baza unei medii aritmetice făcute între voturile vizitatorilor ploiești.adevărul.ro, cele ale unui juriu de specialitate și ale membrilor redacției Adevărul. 

Competiția se anunță una extrem de strânsă ținând cont de rezultatele deosebite pe care le au cei mai mulți dintre dascălii propuși. Unii dintre ei au adunat deja o parte din lauri pentru numărul mare de olimpici de la olimpiadele județene și naționale, datorită metodele inovatoare de predare la care au recurs, materialelor didactice publicate sau activităților extraşcolare.

Concursul performerilor

Dacă Iulia Lincan, profesor de Informatică la Colegiului Naţional „Mihai Viteazul" și-a trecut în palmares titlul de „Profesorul anului 2011" acordat unui cadru didactic al din Ploieşti, iar tânărul profesor de Matematică Andrei Dobre, de la Grupul Școlar de Transporturi Ploiești, s-a numărat printre finaliștii Galei în Educație 2011 la categoria „Profesorul preuniversitar al anului", Petre Năchilă, profesor de Matematică la Colegiul Național „I.L. Caragiale" se laudă cu o altă reușită, la nivel național. Deține recordul la numărul de manuale și culegeri la care a fost autor sau co-autor.

Din 1990 și până în prezent a lansat pe piață 76 de materiale didactice de matematică pentru gimnaziu și liceu. Numărul lucrărilor de profil va fi îmbogățit spre sfârșitul lunii, când vor fi scoate pe piață alte două cărți la care este co-autor. „Materialele se adresează elevilor de performanță și sunt utile în vederea pregătirii acestora pentru olimpiadele județene, naționale și internaționale", a precizat profesorul Năchilă. Lucrează în învățământ din 1974, iar la Colegiul „I.L. Caragiale" predă din 1985.

Pregătire la foc continuu

În toți acești ani a avut sute de olimpici, iar acest lucru nu ar fi fost posibil dacă el nu s-ar fi pregătit continuu.

„Este frumos să lucrezi cu elevi buni, foarte buni, iar la liceul nostru sunt foarte mulți, dar este și o responsabilitate foarte mare pentru că trebuie să te menții tot timpul la un standard ridicat. Copiii te iartă o dată dacă te prind nepregătit, dar nu și a doua oară. Ținând cont că predau o materie de care mulți fug, eu am încercat să-i fac pe elevii mei să le placă matematică apropiindu-mă de ei și creând o atmosferă relaxată", ne-a mărturisit  Petre Năchilă, care susține că în ciuda multitudinii de probleme cu care se confruntă sistemul educațional actual, dacă ar fi s-o ia de la capăt tot profesor s-ar face.

A pregătit studenți de elită

Un alt cadru care se laudă cu olimpici pe bandă rulantă, mulți dintre ei studenți ai celor mai renumite universități din lume, este profesorul de Informatică, Dana Lică, tot de la Colegiul Național „I.L. Caragiale". Printre cei pregătiți de ea se numără și Victor Ionescu, student la Oxford,  Victor Savu și Cotizo Sima, studenți la Universitatea Jacobs din Bremen. De asemenea, Dana Lică s-a numărat printre profesorii de Informatică din liceu ai lui Marian Daniel Iordache, cel care a câștigat la finele săptămânii trecute premiul de „Studentul român al anului din Europa (ciclul post licenţă)".

Însă poveștile de viață, dar și rețeta succesului celor mai buni cinci dascăli din județul nostru le veți putea citi în Adevărul, în numerele următoare.

Lista finală a profesorilor care intră în concurs

Iulia Lincan - Informatică, C.N. „Mihai Viteazul"

Dana Lică - Informatică, C.N. „I.L. Caragiale"

Petre Năchilă - Matematică, C.N. „I.L. Caragiale"

Andrei Dobre - Matematică, Grupul Şcolar Transporturi

Nicolae Radu - Matematică, C.N. „A.I. Cuza"

Radu Simion - Matematică, C.N. „Mihai Viteazul"

Daniela Popescu - Matematică, C.N. „A.I. Cuza"

Nicolae Gârbovean - Matematică, C.N. „Jean Monnet"

Corina Barbu - Limba română, C.N. „Nichita Stănescu"

Ioana Dumitrescu  - Limba română C.N. „Jean Monnet"

Nicolae Mihalache - limba română, Colegiul „Elie Radu"

Dan Gulea - Limba română, C.N. „Mihai Viteazul"

Cristina Grecu - Limba engleză, C.N. „Jean Monnet"

Ileana Deac - Limba engleză, Şcoala Generală „George Coşbuc"

Tereza Sandu - Flaut, Liceul de Artă „Carmen Sylva"

Elena Alexandrescu - Chimie, C.N. „Mihai Viteazul"

Irina Popescu - Chimie, C.N. „I.L. Caragiale"

Minelia Gheorghe - Geografie, C.N. „I.L. Caragiale"

Tatiana Oprea - Biologie, Școala Generală nr. 2 Urlați

Petrica Dragomir - Marketing, Colegiul Economic „Virgil Madgearu"

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite