Alpine Bau, firma care construieşte stadionul din Ploieşti, urmărită de DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stadionul este în şantier - foto arhivă
Stadionul este în şantier - foto arhivă

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a directorului Alpine Bau GmbH, Agnes Kovacs, pentru dare de mită. Firma se ocupă, în parteneriat cu firma ploieşteană All Plan Construction, de construcţia stadionului "Ilie Oană". Lucrările nu se opresc.

Scandalul stadionului "Ilie Oană" pare fără sfârşit, după ce grupul de firme Baupartner, perdantul licitaţiei pentru construcţia obiectivului, a contestat în instanţă rezultatul, iar, mai nou, directorul român al societăţii Alpine Bau GmbH, Agnes Kovacs, este urmărit de DNA pentru că ar fi dat mită 10.000 de euro lui Ioan Tăutu, reprezentantul firmei de consultanţă desemnată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor pentru a supraveghea efectuarea lucrărilor de construcţie în cadrul proiectului „Reabilitare drumuri urbane în staţiunea Balneoclimaterică Sovata" (proiect finanţat din fonduri PHARE). Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Mureş, iar Ioan Tăutu a fost arestat.

Prestigiu mototolit

Firmă austriacă de prestigiu, Alpine Bau a lucrat la Allianz Arena din Munchen, a reabilitat Sovata şi va construi bazinul olimpic din Târgu Mureş pentru 7 milioane de euro, precum şi stadionul din Ploieşti, pentru 50 de milioane de lei.

Deşi au existat semnale atât în presa locală cât şi în cea centrală privind corectitudinea licitaţiei pentru stadionul "Ilie Oană", a câştigat tot consorţiul format din Alpine Bau Austria - aflată deja la acel moment în vizorul DNA - şi All Plan Construction - firmă aparţinând unui fost consilier judeţean PDL, Vasile Todosia, care este înregistrată cu 50 de incidente de plată numai în cursul acestui an.

Cu toate aceste probleme, lucrările continuă la stadion. "Cercetarea DNA nu afectează construcţia stadionului. Muncitorii îşi văd de treabă", ne-a spus Alina Necula, purtătorul de cuvânt al Primăriei Ploieşti, citându-l pe directorul Direcţiei Tehnice, Teodora Marin.

Învăluite într-un mister greu de pătruns, lucrările la stadion, începute în septembrie, ar trebui să fie gata în şase luni, însă ritmul este departe de cel care ar promite finalizarea la timp.

Nereguli

Pe 13 iulie, în ziua desemnării câştigătorului licitaţiei, de la constructorii rămaşi în cursă au fost cerute câteva precizări suplimentare pe care Baupartner nu a putut să le rezolve în aceeaşi zi, iar câştigător a fost desemnat consorţiul Alpine Bau şi All Plan Construction.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite