Spitalele desfiinţate vor fi preluate de unităţile medicale din Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei din cele patru centre medicale din Prahova închise la 1 aprilie au şansa de a funcţiona ca secţii exterioare ale unor spitale din Ploieşti. Consiliul de Administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă a acceptat preluarea unităţilor medicale din Urlaţi şi Bălţeşti, iar pentru Plopeni există varianta funcţionării ca secţie a Spitalului Municipal Ploieşti

Centrele medicale din Urlaţi, Bălţeşti şi Plopeni, închise la 1 aprilie 2011 prin decizia Ministerului Sănătăţii, ar putea funcţiona ca secţii exterioare ale unor spitale din Ploieşti. Măsura a fost inspirată din cazurile petrecute în alte regiuni din ţară, iar conducerea Consiliului Judeţean Prahova a început deja demersurile pentru oficializarea acestor treceri.

La mijlocul săptămânii trecute, membrii Consiliului de Administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti au acceptat, în unanimitate, preluarea unităţilor medicale din Urlaţi şi Bălţeşti. Acestea vor funcţiona ca secţii exterioare şi vor asigura doar preluarea urgenţelor şi spitalizarea de zi. Practic, pacienţii din cele două zone vor putea beneficia de asistenţă medicală mai aproape de casă, fără a fi nevoiţi să se deplaseze până la Ploieşti, urmând ca numai cazurile grave să fie redirecţionate. În urma votului din CA, Consiliul Judeţean a început demersurile pentru a obţine autorizaţiile necesare deschiderii celor două centre sanitare multifuncţionale. „Am rugat consilierii din comisia pentru sănătate să înceapă demersurile pentru acreditare. Am văzut că în alte judeţe s-a putut şi nu vrem să rămânem ultimii. Conform noii legi, doar spitalele judeţene şi municipale pot avea secţii exterioare. Marţi, primarii vor prezenta lista de cabinete, numărul de paturi şi spaţiile disponibile. După ce vom primi toate avizele, vom introduce pe ordinea de zi acest proiect. Probabil vineri sau luni va avea loc o şedinţă extraordinară", ne-a declarat Mircea Cosma, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova.

În cazul centrului medical din Plopeni, desfiinţat tot la 1 aprilie, Primăria Ploieşti a început discuţiile pentru preluarea unităţii. „Dacă legea ne oferă această posibilitate, atunci centrul medical din Plopeni va fi cu siguranţă preluat. Au existat discuţii de mai multă vreme, privind posibilitatea de a funcţiona ca secţie exterioară a Spitalului Municipal", ne-a confirmat primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici.

Potrivit estimărilor făcute de autorităţile locale, cele trei unităţi deservesc până la 80.000 de prahoveni, reprezentând aproape 10% din populaţia totală a judeţului. Singura problemă pentru relansarea activităţii este faptul că personalul medical a fost redistribuit de către Direcţia de Sănătate Publică Prahova către alte unităţi. Au fost şi medici rămaşi pe-afară, care au, însă, acum, şanse mari să revină.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite