Spitalul din Urlaţi este la un pas de redeschidere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalul din Urlaţi va fi redeschis luna viitoare, după ce, în primăvară, din ordin al ministrului Sănătăţii i-a fost sistată activitatea. Unitatea medicală va funcţiona sub adminstrarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti.

Decizia de a redeschide unitatea medicală a fost luată în Consiliul de Administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti. Momentan, autorităţile locale din Urlaţi sunt în negocieri cu cele judeţene pentru obţinerea de fonduri în vederea înfiinţării a noi secţii la spitalul din oraş, precum şi cu unii medici care ar urma să asigure serviciile şi aici. Noile compartimente care vor fi deschise sunt de primiri urgneţe şi cardiologie.

Cele patru secţii cu paturi pentru spitalizare de zi vor fi la boli interne, chirugie, pediatrie şi obstetrică-ginecologie. În ambulatoriu vor funcţiona cabinetele de ORL, oftalmologie, dermatologie şi psihiatrie, la care se mai adaugă şi laboratorul de analize şi radiologie.

În ce priveşte finalizarea acestui proiect, primarul oraşului Urlaţi, Marian Măchiţescu, susţine că discuţiile au ajuns pe ultima sută de metri.

„În principiu, posturile vor fi ocupate de foştii medici care au lucrat şi înainte de închiderea spitalului. Am contactat şi alţi doctori pentru a asigura asistenţa şi la noile secţii. Acum ne-ar mai trebui doi specialişti, la chirurgie, pentru a avea organigrama completă. Ulterior, mai este nevoie de hotărârea de Consiliu Local pentru deschiderea tuturor secţiilor şi de cea a Consiliului Judeţean Prahova pentru înfiinţarea şi finanţarea noilor compartimente. Cu toate amănuntele care trebuie puse la punct, sperăm ca în septembrie să redeschidem unitatea medicală multifuncţională de la Urlaţi", ne-a declarat edilul Marian Măchiţescu.

Pentru partea financiară în ceea ce priveşte serviciile medicale, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti urmează să încheie, tot în această perioadă, un contract cu Casa de Asigurări de Sănătate Prahova.

Asistenţă pentru mii de oameni

Odată cu redeschiderea spitalului din Urlaţi, de asistenţa medicală de aici vor beneficia aproape 60.000 de prahoveni din zona Văii Cricovului. De la 1 aprilie de când a fost sistată activitatea unităţii orăşeneşti, localnicii din Urlaţi şi din vecinătatea oraşului s-au văzut nevoiţi să se deplaseze zeci de kilometri la unul din spitalele din Ploieşti pentru a primi asistenţa de care au avut nevoie.

Pe lista spitalelor care ar urma să fie redeschise este trecut şi centrul din Bălţeşti, însă aici demersurile pentru obţinerea autorizaţiilor necesare nu sunt la fel de avansate precum la Urlaţi.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite