Ploieştenii neglijează spaţiile verzi din jurul blocurilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu toate că în Ploieşti sunt aproximativ 2000 de blocuri, doar nouă asociaţii de proprietari au încheiat procese verbale de preluare a spaţiilor verzi aferente blocurilor de locuinţe în vederea întreţinerii acestora.

Potrivit unei hotărâri a consilierilor locali ploieşteni, care a fost aprobată în anul 2009, terenurile aferente blocurilor de locuinţe, care au destinaţia de spaţiu verde, trebuie să fie întreţinute de către asociaţiile de proprietari, în parteneriat cu municipalitatea ploieşteană, potrivit site-ului www.ziarulprahova.ro. 

Asociaţiile de proprietari din Ploieşti au obligaţia de a încheia cu SC Servicii de Gospodărire Urbană (SGU) Ploieşti procese verbale cu privire la delimitarea zonelor respective şi la trecerea acestora în întreţinerea asociaţiilor de proprietari ploieştene. Spaţiile verzi nu trebuie folosite în scop privat, iar asociaţiile de proprietari au obligaţia de a îngriji vegetaţia.

În acest sens reprezentanţii asociaţiilor de proprietari sunt ajutaţi la întreţinerea spaţiilor verzi şi de către SGU Ploieşti, care asigură, printre altele, salubrizarea periodică a zonelor verzi aferente blocurilor de locuinţe.
Cu toate acestea doar nouă asociaţii de proprietari au încheiat procese verbale de preluare a spaţiilor verzi aferente blocurilor de locuinţe. În schimb, asociaţiile de proprietari preferă să încheie convenţii privind amenajarea spaţiilor verzi aferente blocurilor de locuinţe. Din anul 2005 şi până în prezent, au fost înregistrate la SGU Ploieşti aproximativ 450 de astfel convenţii, deşi în municipiu sunt în jur de 2000 de blocuri.

Dacă aleg varianta convenţiei asociaţiile de proprietari au obligaţia de a îngriji materialul săditor care este plantat gratuit de către SGU, pentru o perioadă de cinci ani.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite