Sute de prahoveni vor să plece la muncă în Spania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La nivelul judeţului nostru, sute de persoane se regăsesc pe lista de aşteptare pentru un loc de muncă în Spania şi aşteaptă decizia finală cu privire la restricţia pe piaţa muncii din această ţară.

Spania a restricţionat piaţa muncii pentru români din cauza şomajului aflat în crestere, decizia finală urmând să fie luată până la sfârşitul săptămânii, potrivit site-ului www.ziarulprahova.ro.

De la începutul anului şi până în prezent s-au înregistrat la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Prahova 449 de prahoveni care vor să muncească în străinătate. 326 dintre aceştia au solicitat locuri de muncă în domeniul agricol din Spania.

Dacă până acum formalităţile pe care trebuia să le îndeplinească un prahovean pentru a ocupa un loc de muncă în Spania erau aceleaşi ca pentru un cetăţean spaniol, în noile condiţii prahovenii care vor dori să lucreze în această ţară vor fi nevoiţi să solicite un permis de muncă.

Din fericire, potrivit Ministerului Muncii, măsura amintită nu îi va afecta pe prahovenii care au deja un loc de muncă legal în Spania, deoarece nu se aplică retroactiv.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite