Caii Poliţiei Locale Ploieşti, mai scumpi ca angajaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă, pentru service-ul maşinilor, PLP plăteşte zeci de mii de lei, nici caii instituţiei nu sunt mult mai ieftini. Poliţia Locală Ploieşti are „în dotare" şase cabaline. În mod bizar, deşi animalele au fost primite gratuit, Poliţia Locală plăteşte sume fabuloase pentru ele

Noul şef al Poliţiei Locale Ploieşti, Daniel Tănase, instalat în funcţie la începutul lunii iunie, va avea ceva de lucru cu privire la reglarea cheltuielilor instituţiei. Poate chiar va fi nevoie de reanalizarea câtorva contracte, întrucât cel cu Mecca Plast Service nu este singurul cu scandal.

Dacă, pentru service-ul maşinilor, PLP plăteşte zeci de mii de lei, nici caii instituţiei nu sunt mult mai ieftini. Poliţia Locală Ploieşti are „în dotare" şase cabaline. Animalele sunt cazate la Hipodromul Ploieşti şi sunt folosite pentru a asigura ordinea la manifestările stradale. În interiorul instituţiei există persoane desemnate să se ocupe special de ele. Cei şase cai au fost primiţi din partea unei societăţi private, SC Arena Bucureşti, în mod gratuit, prin contracte de comodat. Înţelegerile au fost încheiate de predecesorii domnului Tănase, Carmen Gheorghe şi Marius Duţă, în 2007, respectiv 2010.

Citiţi şi: Afaceri de senator, cu Poliţia Locală

Cazare de 6.400 de lei pe lună

În mod bizar, deşi caii au fost primiţi în comodat, cu titlu gratuit şi drept de folosinţă şi sunt cazaţi la hipodromul administrat de Primărie, Poliţia Locală plăteşte sume fabuloase pentru ei, către firma bucureşteană. Bizar şi, în acelaşi timp, foarte profitabil. Cum este posibil acest lucru? Grajdurile în care sunt cazate cele şase animale aparţin administraţiei locale, dar sunt administrate de o societate privată. Poate o să vă mire, dar este vorba despre aceeaşi firmă care a dat şi caii, gratis.

În schimb, pentru cazarea patrupedelor, Poliţia Locală Ploieşti plăteşte către această societate peste 6.400 de lei pe lună. Asta înseamnă, în medie, aproape 1.100 de lei pe bucată, un pic mai mult decât salariul unui agent de rând.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite