Zece salariaţi prahoveni „duc în spate“ un şomer

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Celor peste 16.500 de şomeri, aflaţi în evidenţa AJOFM la finele lunii iunie, luna aceasta li s-au mai adăugat alte câteva sute de absolvenţi de liceu, care vin să solicite ajutorul de şomaj.

Aşa cum prevede legea, în termen de 60 de zile de la terminarea liceului sau a facultăţii, proaspeţii absolvenţi care doresc să beneficieze de indemnizaţie de şomaj trebuie să se înregistreze în evidenţele AJOFM Prahova, ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. Dacă în această perioadă nu au reuşit să se angajeze, atunci absolvenţii îşi pot depune dosare pentru a primi ajutorul de la stat. În acest an, peste 600 de absolvenţi ai unei forme de învăţământ s-au înregistrat la AJOFM pentru a putea beneficia de şomaj. Cei mai mulţi au absolvit liceul (438), fiind urmaţi de cei cu studii superioare (168). Indemnizaţia este de 250 lei lunar şi se acordă pentru o perioadă de şase luni.

„Absolvenţilor care nu se înregistreză la noi în termenul de 60 de zile li se anulează dreptul de a beneficia de indemnizaţia de şomaj. Dacă în această perioadă nu reuşesc să se angajeze, ei îşi pot depune dosare pentru a primi indamnizaţia de şomaj. Acest lucru trebuie să îl facă în maximum un an de la absolvirea studiilor", ne-a declarat Cristina Opriţă, purtător de cuvânt în cadrul AJOFM PRahova.

Zece angajaţi „ţin în spate" un şomer

În timp ce şomerii stau acasă şi primesc bani, alţii lucreză din greu pentru a-i ţine în spate. „Din evidenţele pe care le avem reiese că în medie zece salariaţi prahoveni susţin financiar plata unui şomer", ne-a declarat Florica Elena Popescu, reprezentant al Direcţiei Judeţene de Statistică Prahova. 

Sute de absolvenţi

Absolvenţii se plâng că numărul mic de angajatori care scot la concurs locuri de muncă nu-i vor, din cauza lipsei de experienţă. „Am încercat să mă angajez, însă la interviuri îmi spuneau că se caută persoane cu experienţă. Aşa că m-am hotărât să mă înregistrez aici, pentru a putea beneficia de indemnizaţie de şomaj. Dacă tot nu am un loc de muncă, măcar să primesc şi eu 250 de lei lunar timp de şase luni", ne-a spus Laurenţiu Drăghici. 

Anul trecut, 2.114 absolvenţi au beneficiat de indemnizaţie de şomaj. 1.048 dintre aceştia erau absolvenţi de liceu, 594 de facultate, iar restul au absolvit şcoli complementare şi tehnice.  În 2010, peste trei milioane de lei au ajuns de la bugetul de stat la şomerii prahoveni din rândul absolvenţilor. 

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite