Prahovenii au fentat codul galben de caniculă la ștrandurile și piscinele din județ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Weekend-ul canicular i-a scos pe prahoveni din case. Aceștia au găsit răcoarea mult dorită la ștranduri și piscine, care au devenit neîncăpătoare încă de la primele ore ale dimineții.

Unul dintre cele mai aglomerate locuri de agrement din judeţ este, pe durata întregii veri, Baia Baciului de la Slănic, unde pe lângă răcoare, un bronz frumos, oamenii au parte și de o baie sănătoasă în apele sărate, recomandate în special pentru vindecarea bolilor reumatice.

Nu numai prahovenii s-au refugiat aici de temperaturile toride, ci și mulți bucureșteni, localnici din Dâmbovița sau Buzău.

Dacă în timpul săptămânii mai ai șanse să mai găsești un loc de parcare și la orele prânzului, în weekend acest lucru este imposibil. Sâmbătă, spre exemplu, locurile erau ocupate încă de la ora 10.00.

Relaxarea costă!

Intrarea la Baia Baciului costă 20 lei pentru adulţi şi 10 lei pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani. Cei sub 5 ani au gratuitate. Pentru un şezlong, turiștii trebuie să mai scoată din buzunar alți 10 lei.

Cine nu și-a făcut aprovizionarea de acasă, trebuie să aibă portofelul plin pentru că la Slănic, o bere la halbă costă 4 lei, iar un suc 5 lei. Dacă vi se face foame aveţi de ales între hamsii, mici sau pui la rotisor, pentru care turiștii mai lasă câteva zeci de lei, în funcție de cantitatea dorită.

„Eu vin cu soțul meu cam de două-trei ori pe lună. Ne-am dori să putem ajunge mai des, dar suntem pensionari, iar o zi de plajă aici este destul de costisitoare pentru noi. Ne duce cu tot cu transport minimum un o sută de lei. Dar ne simțim foarte bine după băile pe care le facem aici", ne-a declarat Sofica Radu, una dintre prahovencele care s-au refugiat de canicula din weekend la Slănic.

Alte locaţii preferate de ploieşteni sunt Complexul Perla de la Păuleşti şi Heaven Land, aflat la cinci kilometri de Ploieşti, la ieşirea spre Târgovişte, Complex TerraVerde de la Boldești-Scăeni sau piscina Laguna din Ploiești. Accesul în locurile amintite mai sus variază de la 15 la 30 de lei, copiii având parte de reduceri.  

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite