Simona Bădiceanu, o campioană care formează noi campioane la gimnastică ritmică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă ar fi să se mai nască o dată, Simona Bădiceanu-Puiu de la CSM Ploieşti tot gimnasticii ritmice i s-ar dedica. Nici nu ar avea cum să stea lucrurile altfel, din moment ce acest sport este totul pentru frumoasa antrenoare de numai 26 de ani, de la Clubul Sportiv Municipal Ploieşti.

Gimnastica a făcut-o cunoscută, i-a adus multă bucurie şi emoţii unice în momentele în care a urcat pe podium ca sportivă, iar acum îi aduce multă satisfacţie când îşi vede elevele pe locurile fruntaşe la concursurile naţionale şi internaţionale.

Cariera de sportivă şi-a început-o la vârsta de şapte ani, când la îndrumarea părinţilor a călcat pentru prima oară pe covorul sălii de gimnastică. Forma longilină a corpului, flexibilitatea, graţia, dar şi o ambiţie de fier au recomandat-o încă de la început ca fiind potrivită pentru sportul care îmbină dansul, acrobaţia şi arta.

Timp de zece ani, cât a durat cariera de sportivă, Simona Bădiceanu -Puiu a adunat zeci de medalii, dintre care cele mai importante sunt la campionatele naţionale din 1998,1999 şi 2000, când a urcat pe prima treaptă a podiumului la concursul pe echipe.

Nici individual şi nici în lupta pe echipe nu a reuşit să le devanseze la concursurile internaţionale pe sportivele din fostul spaţiu sovietic, unde gimnastica ritmică este privită la un cu totul alt nivel.

La 17 ani s-a văzut nevoită să renunţe la cariera sa şi să se dedice studiului, întrucât o aştepta un an greu la liceu şi o admitere la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport. Planurile i-au fost încununate de succes şi în acest domeniu, ducându-şi la îndeplinire tot ceea ce şi-a propus.

În ultimul an de facultate i s-a propus să lucreze ca antrenor la nou înfiinţatul lot de gimnastică ritmică din cadrul CSM-ului. Experienţa acumulată în cei zece ani de gimnastică şi practica din timpul facultăţii au ajutat-o enorm în debutul noii sale cariere.

Durere şi satisfacţii

A făcut o pauză când s-a căsătorit şi s-a mutat la Constanţa, unde a născut şi un băieţel, care are acum un an şi patru luni. Însă cum i s-a ivit prima oportunitate de a reveni la Ploieşti şi, totodată, în mijlocul micuţelor şi graţioaselor gimnaste n-a ratat-o. Revenirea avea loc la sfârşitul lui 2010, iar în primăvara acestui an munca şi dăruirea i-au adus şi primele reuşite din postura de antrenor.

Cea mai mare satisfacţie a avut-o în luna iunie, când elevele sale au devenit vicecampioane naţionale. Îi place lucrul cu copiii pentru că sunt serioşi şi ambiţioşi.

„Îţi trebuie răbdare foarte multă, de asemenea să ştii cum să le faci să uite că trec printr-o durere foarte mare din pricina exerciţiilor. Fetiţele sunt foarte ambiţioase, plâng şi lucrează", ne-a spus Simona Bădiceanu, în timp ce privea cu atenţie evoluţiile la antrenament ale micuţelor sportive.

Cel mai recent succes a fost la începutul lunii, la Concursul Internaţional de Gimnastică din Bulgaria „Marine Graces", de unde fetele antrenate de Simona s-au întors cu cinci medalii. Sportivele Denisa Alexandra Stoian  şi Daria Ilinca s-au clasat pe prima treaptă a podiumului. Două medalii de bronz au fost adjudecate de către Adriana Creţu şi Iulia Chirvaşa, iar Livia Harcan a câştigat medalia de bronz.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite