Apa se lasă așteptată la robinetele localnicilor din Sinaia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii stațiunii Sinaia se confruntă de ceva timp cu o situație paradoxală. În ciuda faptului că vorbim despre un oraș de munte, unde ninsorile au fost din abundență, în ultima perioadă, oamenii primesc apă cu restricție. Și asta din cauza secetei din vară, dar și a unor avarii apărute la captări.

Mai nou, în ultimele zile s-a vehiculat faptul că în unele zone apa ar fi infestată, lucru infirmat de către edilul de la Sinaia, Vlad Oprea, susținând că a fost înregistrat un caz izolat, pe Calea Moroieni, din cauza unei conducte vechi. „Sunt cinci familii care momentan nu au apă din cauza acestei conducte vechi. Acum se lucrează cu o aparatură performată la depistarea avariilor și la remedierea situației. Brașamentul a fost sigilat, însă una dintre familii a rupt acest sigiliu, a băut apă, iar de aici au apărut și problemele. Au ajuns la spital cu enterocolită. Dar menționez că este un caz izolat", a precizat Oprea.

În ceea ce priveșe programul instituit de furnizorul de apă potabilă în zonă, acesta vine pe fondul secetei accentuate din vară. În ciuda ninsorilor abundente din ultima vreme, temperaturile scăzute care nu au permis topirea zăpezii au împiedicat și umplerea capărilor.

„De la Azuga nu mai primim apă pentru că trebuie să aprovizioneze populația din stațiune, dar și pe cea de la Bușteni. La una dintre captările noastre, la Pescăria, nu se poate ajunge. Este un traseu greu și pe timp de vară, darămite acum. Aici, din câte am fost informat, s-a produs o avalanșă și nu se poate interveni până când nu ne va permite timpul. Este o situație nouă, am comandat un studiu pentru a vedea cum și ce putem face mai repede pentru a nu ne mai confunta cu astfel de probleme", a concluzionat Vlad Oprea.

Conducetele, lăsate de izbeliște

 Unii dintre montaniarzi au surprins în drumețiile lor imaginile dezolante ale captărilor și conductelor de apă, lăsate de izbeliște de ani buni de către principalul furnizor de lichid potabil în zonă.

ACEASTĂ CAPTARE A FOST AFECTATĂ DE AVALANȘE, ÎN ULTIMII 5-6 ANI

Captare de apă, avariată în ultimii 5 ani de către avalanșe (foto: Adrian Ciorbă)

„Seceta a scos la iveală această problemă gravă a orașului și tot aceasta este și scuza societății respective. Acum, iarna, umblă prin păduri și nămeți, să deszăpezească captările, iar când termină treaba și privesc: nu este apă. Ce să le ceri? Cu puțină minte îți dai seama că și apa asta trebuie să intre în captare pe undeva...Și dacă nu ajunge nu înseamnă întotdeauna că de vină e seceta, ci și că anumite conducte sunt sparte, rupte", a menționat Adrian Ciorbă din Sinaia, pe blogul său Buceginatura2000, cel care, în drumețiile sale a și fotografiat conducetele de apă, lăsate de izbeliște.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite