Ploieştenii plătesc apă de ploaie pe secetă! Apa Nova: „Măsura favorizează cetăţenii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În septembrie a plouat o singură dată în Ploieşti Foto: arhiva Adevărul
În septembrie a plouat o singură dată în Ploieşti Foto: arhiva Adevărul

Operatorul serviciului de alimentare cu apă din Ploieşti a emis facturi pe septembrie şi pentru apa de ploaie, deşi luna trecută a fost una secetoasă. Conducerea Apa Nova uimeşte şi spune că metoda de calcul este în avantajul ploieştenilor!

Una dintre cele mai controversate taxe din Ploieşti, cea pe apa meteorică, s-a aplicat şi în luna septembrie, deşi cantitatea de precipitaţii a fost una foarte redusă. Apa Nova a facturat apă de ploaie ca în lunile obişnuite. În luna septembrie, cantitatea de precipitaţii căzute în Ploieşti a fost de numai 7 litri pe metru pătrat, potrivit unei statistici oficiale publicate de observatorulph.ro. În alţi ani, cantităţile ajungeau şi la 60 de litri.

Taxa pe apă meteorică se aplică potrivit unui regulament aprobat de consilierii locali prin Hotărârea 320 din decembrie 2007. Aici este stabilită şi metoda de calcul, cu mai mulţi coeficienţi anuali pentru persoane fizice sau agenţi economici. La rândul său, hotărârea de Consiliu are la bază două ordine ANRSC, care spun că sumele se calculează în funcţie de valorile lunare comunicate de ANM.

Ce spune Apa Nova

„În calculul coeficientului, Consiliul Local a luat în considerare o medie anuală de 200 litri/mp/an şi care reprezintă numai o treime din media multianuală de precipitaţii, comunicată pentru municipiul Ploieşti de către Administraţia Naţională de Meteorologie (600 l/mp/an). Aastfel, cantitatea de apă meteorică facturată lunar nu este influenţată de cantitatea reală de precipitaţii, măsura favorizând cetăţenii municipiului Ploieşti", se arată într-un răspuns oficial comunicat de Apa Nova Ploieşti.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite