Ploieşti: Se anunţă scumpiri la apă, de la 1 iulie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La începutul lunii iunie, S.C. Apa Nova a înaintat Primăriei o adresă prin care solicită ajustarea tarifelor, cu 5,44% la apă şi cu 4,49% la canalizare.


Preţurile la apă şi canalizare ar putea creşte de la 1 iulie, dacă reprezentanţii din Consiliul Local vor aproba în şedinţa de la sfârşitul acestei luni proiectul de hotărâre privind avizarea ajustării tarifelor. Astfel, tariful la apă ar urma să crească de la 2,02 lei/ m3, cât este în prezent, la 2,13 lei/m3, iar cel la canalizare, de la 0,89 lei/ m3, la 0,93 lei/m3.

În conformitate cu prevederile contractului de concesiune al serviciului public de alimentare cu apă şi de canalizare, încheiat în anul 2000, cu operatorul S.C. Apa Nova Ploieşti, tarifele la apă şi canalizare sunt supuse ajustării de două ori pe an, respectiv 1 ianuarie şi 1 iulie. Această prevedere contractuală conduce la ajustarea tarifelor pe baza creşterii indicelui de inflaţie, preţului la apă şi energie electrică şi a cursului euro.

Creşteri cu peste 5%
În baza acestor prevederi, la începutul lunii iunie, S.C. Apa Nova a înaintat Primăriei o adresă prin care solicită ajustarea tarifelor, cu 5,44% la apă şi cu 4,49% la canalizare.
Conform calculelor operatorului, în perioada septembrie 1999 – mai 2009, indicele de creştere a preţurilor de consum a fost de 411,97 %, preţul la energie electrică a crescut de la 0,0626 la 0,3115lei/kwh, cursul leu/euro a înregistrat o creştere de 2,45 ori, iar indicele preţului de consum în Europa a crescut cu 23,37 %.

După aprobare, tarifele ajustate vor fi prezentate de operator, pentru avizare, la Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice, conform prevederilor legale.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite