Cine-şi plimbă copiii pe bani publici la Ploieşti? FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unul dintre copiii plimbaţi pe bani publici este băiatul directoarei CAS (imagini YouTube)
Unul dintre copiii plimbaţi pe bani publici este băiatul directoarei CAS (imagini YouTube)

Doi angajaţi ai unor instituţii publice din Ploieşti au fost filmaţi luând copiii de la şcoală cu maşinile de serviciu. Este vorba despre un poliţist local cu state vechi în instituţie şi un şofer de la Casa de Asigurări de Sănătate, care a ridicat de la ore copilul directoarei

Un angajat al Poliţiei Locale Ploieşti riscă să fie demis, după ce a fost filmat în timp ce îşi lua copilul de la şcoală cu maşina instituţiei, un Logan cu numărul de înmatriculare PH 15 PLP. O ploieşteancă a avut inspiraţia să filmeze în acel moment şi să posteze imaginile pe internet. Ea a surprins, în aceeaşi zi, şi un şofer de la Casa de Asigurări de Sănătate Prahova, oprit în dreptul aceleiaşi unităţi de învăţământ, pentru a ridica odrasla directoarei.

„Conducerea Poliţiei Locale Ploieşti nu tolerează situaţii de acest gen", Lavinia Dumitrescu, purtător de cuvânt PLP

Filmările au fost făcute pe data de 10 octombrie, în jurul orei 13.30, în faţa Şcolii „Sfânta Vineri", una dintre unităţile de învăţământ cu renume din centrul Ploieştiului. Autoarea le-a urcat pe site-ul YouTube, de unde au fost preluate în presa locală, stârnind reacţii dure din partea multor cititori la adresa celor care folosesc maşinile de serviciu în interes personal.

„Această situaţie excepţională nu caracterizează activitatea instituţiei noastre", Cătălin Tudorache, purtător de cuvânt CAS Prahova

Maşina Poliţiei Locale, cu numărul PH 15 PLP, a staţionat mai multe minute într-o zonă cu oprire interzisă

Click pe imagini pentru galeria foto

Comportamentul angajatului Poliţiei Locale a fost criticat şi de conducere, care a demarat o anchetă internă. „Conducerea Poliţiei Locale Ploieşti nu tolerează situaţii de acest gen. A fost demarată o anchetă internă, în urma căreia se vor lua măsurile care se impun, acestea putând merge până la desfacerea contractului de muncă", ne-a comunicat Lavina Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al PLP. Poliţistul local este printre cei mai vechi din instituţie. Cine se uită mai atent va observa că polişistul a fost surprins şi parcând neregulamentar, într-o zonă cu oprirea interzisă.

A plimbat copilul directoarei CAS

Şoferul de la CAS a oprit maşina de serviciu, un Cielo cu numărul PH 04 RHG, chiar în intersecţie, l-a ajutat pe copil să urce şi a plecat. Interesant este că nu-i vorba de odrasla lui, ci de fiul directoarei instituţiei, Roxana Crăciun. Conducerea Casei de Asigurări de Sănătate Prahova nu a negat evenimentul, însă spune că este vorba de o întâmplare cu totul excepţională. „Maşinile instituţiei sunt folosite în interesul instituţiei, în scopul pentru care au fost achiziţionate. Este vorba aici despre o situaţie excepţională. În ziua respectivă, doamna preşedinte nu s-a putut duce să îşi ia copilul de la şcoală, fiind prinsă cu treburile CAS. Această situaţie excepţională nu caracterizează activitatea instituţiei noastre", ne-a declarat Cătălin Tudorache, purtătorul de cuvânt al Casei de Asigurări de Sănătate Prahova.

Copilul directoarei CAS Prahova, luat de la şcoală cu maşina instituţiei

Click pe imagini pentru galerie foto

Combustibil de sute de mii de lei

Poliţia Locală Ploieşti a prevăzut, în bugetul pe 2011, cheltuieli de 126.000 de lei pentru combustibili şi de 79.400 de lei pentru piese de schimb. Se pare, însă, că o parte din aceşti bani publici este utilizată în interes personal. Dacă angajatul PLP surprins în filmuleţ are un salariu de circa 1.000 de lei, directoarea CAS, Roxana Crăciun, are venituri mult mai mari. Potrivit angajaţilor, ea încasează lunar 4.000 de lei doar din stimulente. Declaraţia sa de avere nu este de găsit pe pagina web a Casei de Asigurări de Sănătate.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite