Ploieşti: Un medic şcolar la peste 4.000 de elevi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Un medic şcolar la peste 4.000 de elevi
Ploieşti: Un medic şcolar la peste 4.000 de elevi

Numărul medicilor din şcoli este foarte mic şi insuficient pentru toate cabinetele. iar din această cauză, copiii nu pot beneficia de asistenţă medicală permanentă, iar părinţii sunt nemulţumiţi de acest fapt dar şi de lipsa consilierilor şcolari

Pentru cei aproximativ 97.000 de elevi înscrişi în unităţile prahovene există, la nivelul judeţului, numai 24 de medici şcolari şi 15 medici stomatologi, iar 11 locuri sunt vacante, potrivit medicului Dan Decebal, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Prahova.

Numărul foarte mic de medici şcolari care îşi desfăşoară activitatea în cabinetele amplasate în şcoli îi nemulţumeşte pe părinţi, care spun că, deşi asistenţa medicală este indispensabilă, nu toţi elevii pot beneficia de ea.

„Este grav aşa ceva, pentru că un copil este foarte sensibil şi poate avea orice problemă, mai gravă sau mai puţin gravă în timpul petrecut la şcoală, ori dacă nu e acolo un specialist, până vine acasă el poate se simte deja mult mai rău. Am avut şi eu necazuri cu fetiţa mea, dar din fericire nu a fost vorba decât de o răceală banală”, spune o mămică, Ana Maria Traian.

Consilieri foarte puţini
Nici numărul consilierilor şcolari nu este mai mare decât cel al medicilor. La nivelul judeţului există 28 de consilieri şcolari, din care 23 îşi desfăşoară activitatea în cabinete de consiliere ale unităţilor de învăţământ, 13 fiind amplasate în Ploieşti, iar 10 dintre ele fiind amplasate în oraşele mari din Prahova. 5 consilieri sunt angajaţi ai Centrului de Resurse Psihopedagogice Ploieşti.

„Fiecare consilier are în subordine câte 3 sau 4 şcoli, iar colegii mei se deplasează şi în celelalte şcoli pentru a asigura asistenţă psihopedagogică unui număr mai mare de elevi”, explică Marina Badea, coordonator în cadrul Centrului. Multe cadre didactice dar şi părinţi cred că, dacă în şcoli ar exista mai mulţi consilieri, numărul violenţelor din unităţi ar fi mult mai redus.

„Copilul meu nu a beneficiat de un consilier, eu sunt cel care îl ascultă şi care îl consiliază în fiecare zi, atât cât îmi va mai spune mie ce probleme are la şcoală”, spune un alt părinte, George Ivan.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite