George Minea şi Lavinia Tudor din Ploieşti fac afaceri pe ritmuri latino

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dansul este, în acelaşi timp, afacere şi-o stare de graţie pentru doi ploieşteni care scot lunar un profit frumos din paşii de salsa. Vorbim despre Lavinia Tudor şi George Minea care pe lângă faptul că sunt funcţionari bancari în viaţa de zi cu zi au şi o pasiune comună: cea pentru dansurile latino.

Oameni ai cifrelor, au simţit încă de la început că pot îmbina, într-un mod profitabil, utilul cu plăcutul.

Cel care a dat startul şcolilor de dans latino în Ploieşti a fost George Minea, care din 2005 a început să-i iniţieze şi pe adulţi pe ritmurile de salsa. Iniţiativa a fost privită cu ochi buni încă din primele momente, iar clienţii nu au întârziat să apară.

În 2010, George a obţinut certificarea ca instructor de Zumba Fitness după ce a urmat un curs la Milano.

„Zumba Fitness este o combinaţie perfectă între dans latino şi aerobic, între exerciţii fizice şi distracţie. Cu Zumba slăbeşti rapid şi te menţii în formă ", a precizat George.

Cursurile de dans sunt ţinute, marţea şi joia, la o sală de sport din zona de vest a Ploieştiului, iar un abonament de opt şedinţe pe lună costă 90 lei. Reduceri au bugetarii şi cuplurile care plătesc 70 lei/persoană pe lună. Şedinţa durează o oră şi jumătate, din care 30 de minute se predă zumba, iar în restul timpului cursanţii pot învăţa paşii dansurilor latino-americane.

„Oamenii vin la dans pentru relaxare, întreţinere, distracţie, dar şi socializare", ne-a spus George.

De anul acesta, George şi alţi doi instructori de dans au fondat şi prima comunitate salsa din Ploieşti, ai cărei membri se mişcă pe ritmuri latino în fiecare vineri la un club din Ploieşti, unde sunt organizate petreceri tematice.

Satisfacţia muncii

La aceste evenimente îi regăsim şi pe cursanţii Laviniei Tudor, o altă persoană pentru care dansul reprezintă şi hobby, şi afacere.

Pentru ea scânteia acestei afaceri s-a aprins înainte de nuntă, în momentul în care a mers să înveţe dansul mirilor.

„De la vals am ajuns până la urmă la salsa şi, între timp, a apărut fenomenul Zumba pe care l-am valorificat şi eu. Am format încă de anul trecut două grupe de dans. La început lumea a fost mai timidă, dar după ce a văzut ce înseamnă Zumba, n-au mai fost probleme. Acum am ore de luni până joia, iar sala este plină", ne-a mărturisit instructoarea de dans.

Cursurile Laviniei ţinute la sala de sport „Leonard Doroftei" sunt de o oră, iar un abonament de opt şedinţe costă 50 de lei, iar clienţii au vârste între 13 şi 55 de ani.

Concurenţi în afacerea lor, dar prieteni şi parteneri la sfârşit de săptămână la petrecerile latino, George şi Lavinia mai au un punct comun. Pentru amândoi, satisfacţia cea mai mare a muncii este dată de buna-dispoziţie cu care pleacă oamenii de la cursurile lor.  

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite