Trio scandalos la Ploiești! Șoferii, taximetriștii și autoritățile locale se ceartă din cauza zăpezii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Munții de zăpadă au fost inamicul principal al șoferilor și taximetriștilor din Ploiești (foto: Dana Mihai)
Munții de zăpadă au fost inamicul principal al șoferilor și taximetriștilor din Ploiești (foto: Dana Mihai)

Șoferii ploieșteni sunt revoltați pe taximetriștii care ocupă benzile de circulație, iar aceștia din urmă pe autoritățile locale pentru maniera defectuaosă în care au realizat operațiunile de deszăpezire.

Taximetriștii susțin că s-au văzut nevoiți să parcheze pe unde au putut din cauza munților de zăpadă neînlăturați din stațiile create special pentru ei.

Deși parcările pentru TAXI sunt printre prioritățile privind operațiunile de deszăpezire, la Ploiești nu s-a mai ținut cont de acest lucru. Cel puțin, tura a doua de ninsoare a iscat un trio scandalos între șoferi, taximetriști și autorități locale. Primii s-au arătat deranjați de faptul cămașinile care circulă în regim de taxi au fost parcate peste tot, blocând pe alocuri chiar și o bandă de mers, cum ar fi zona Malu Roșu. 

„Aici nu mai există două benzi, este una singură, pentru că una a fost transformată de taximetriști în parcare. Înțelegem că asta le e meseria și trebuie să să și-o facă într-un fel sau altul, dar nu prin încurcarea circulației celorlalți participanți la trafic. N-ai pe unde să treci, nu le poți spune nimic pentru că sar toți pentru unul", ne-a declarat foarte revoltată Ștefania Avram, care locuiește în zonă.

La rândul lor, taximetriștii susțin că lucrurile ar fi stat cu totul altfel, dacă operatorul de salubritate le-ar fi curățat cât de cât stațiile pentru a le permite staționarea acolo. Oamenii susțin că s-au mobilizat, iar în unele locuri chiar au înlăturat singuri zăpada. Dar cum meseria lor presupune o continuă mișcare, șoferii de taxi susțin că le este imposibil să dea munții de zăpadă din toate zonele unde staționează.

„Eu una mă simt furată, simt că nu sunt lăsată să-mi fac meseria, să-mi câștig leafa. Au fost curse pe care am fost nevoită să le refuz pentru că nu am putut intra pe anumite străduțe din cauza zăpezii sau poleiului, au fost zone unde nu am putut staționa pentru că ar fi însemnat să blochez complet circulația. Chiar dacă sunt femeie, am luat lopata și am dat zăpada din unele stații, dar nu mi se pare normal să fac treaba altora, în cazul de față a autorităților locale, atât timp cât eu, ca și ceilalți ploieșteni, plătim pentru asta, prin toate taxele și impozitele pe care le achităm anual. Știm situația traficului, suntem înjurați de unii șoferi, de alții suntem înțeleși, dar nu este vina noastră", ne-a mărturisit Roxana Barac, care practică taximetria în Ploiești de 15 ani și care susține că o dezorganizare mai mare ca la aceste ninsori nu a văzut niciodată.

În ceea ce privește autoritățile locale, acestea emit pe bandă rulantă comunicate de presă privind operațiunile de deszăpezire, însă rezultatele acestor lucrări nu prea se văd, totul fiind realizat haotic.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite