Peste 10.500 de doze de vaccin antigripal vor fi distruse în Prahova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avalanșa de viroze respiratorii, care este înregistrată inclusiv la nivelul județului Prahova, vine într-un moment în care vaccinul antigripal a fost retras de pe piață la cererea Ministerului Sănătăţii.

Vaccinul de acest gen trebuia să protejeze împotriva tulpinilor A H1N1, A N3N2 şi B, însă acesta era ineficient împotriva ultimului tip de virus. „Acest lucru nu i-a afectat pe cei care au făcut deja acest vaccin. Dacă era o concentrație mai mare ar fi putut apărea efecte adverse, dar fiind vorba de una mai mică nu au fost probleme", ne-a declarat dr. Dan Decebal, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Prahova.

Nicolae Iordache este unul dintre prahovenii care nu a mai reușit să se vaccineze în acest sezon. Nu știa de măsura luată de Minister și speră ca răceala care a început să-i cam dea bătăi de cap în ultimele zile să-i treacă repede.

„Am o imunitate bună, dar ca s-o ajut și să previn gripa aș fi făcut și vaccinul. Dacă pe cel gratuit nu-l mai au, atunci nu-l voi mai face. Din pensia de 600 de lei chiar nu-mi permit să cheltuiesc niște bani ca să-mi iau din farmacie un vaccine adus din afară", ne-a spus Nicolae Iordache. 

Din cele aproape 38.500 de doze, câte au ajuns în Prahova, pentru acest sezon, de la medicii de familie au fost retrase aproape 9.000, iar în depozitul Direcției mai sunt 1365. Reprezentanții DSP susțin că așteaptă o adresă oficială de la Minister pentru a ști exact ce vor face cu aceste vaccinuri.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite