Rosal „mătură“ buzunarele ploieştenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Operatorul de salubritate din Ploieşti, Rosal SA, firma domnului Prigoană, a încasat pentru luna iulie a acestui an 1,2 milioane de lei, bani proveniţi din bugetul local al Primăriei Ploieşti.

Facturile pentru luna trecută emise de Rosal la Ploiești nu sunt deloc unele modeste. Astfel, în iulie, Rosal a prestat, conform facturii, servicii care costă 1.254.281 de lei.

În iulie au fost măturaţi mecanizat şi manual peste 64 de milioane de metri pătraţi, în timp ce suprafaţa totală a oraşului este, potrivit site-ului oficial al Primăriei, de 58 de milioane de metri pătraţi.

„Este adevărat că angajaţii firmei de salubritate au lucrat luna trecută pe  64 de milioane de metri pătraţi în Ploieşti, însă asta nu înseamnă că s-a făcut curat în curţile oamenilor sau sub blocuri. Pe o stradă se poate intervini de mai multe ori într-o zi şi astfel suprafaţa rezultată este mai mare decât cea a Ploieştiului", ne-a precizat Bianca Patrichi, consilier comunicare în cadrul Regiei Autonome de Servicii Publice (RASP) din Ploieşti.

Nici reprezentanţii RASP Ploieşti şi nici cei ai Rosal SA nu ne-au putut lămuri care este suprafaţa din Ploieşti pe care angajaţii firmei de salubritate au obligaţia să o cureţe de gunoaie. „Cei aproximativ 400 de angajaţi ai Rosal SA care îşi desfăşoară activitatea în Ploieşti lucrează după un program stabilit. Nu ştiu care este suprafaţa pe care trebuie să o acopere, ci doar că în Ploieşti sunt aproape 900 de străzi pe care se lucrează", ne-a spus Gelu Constantinescu, coordonatorul sucursalei Rosal Ploieşti.

Acelaşi „răspuns" au şi cei de la RASP

„Nu avem un calcul al suprafeţei pe care trebuie să lucreze angajaţii firmei de salubritate în Ploieşti. Aceştia trebuie să asigure salubritatea pe 946 de străzi, alei şi parcări din Ploieşti. Pe o stradă angajaţii firmei de salubrizare pot face curat de două ori pe săptămână, însă există situaţii în care se face curat şi de trei ori pe zi. Asta în cazul străzilor foarte circulate", ne-a mai spus Bianca Patrichi.

Rosal preferă zona centrală

„Printre locurile pe unde reprezentanţii autorităţilor locale n-au treabă, noi, locuitorii oraşului, trebuie să suportăm uneori ghene pline până la refuz, moloz neridicat şi gunoaiele aruncate la întâmplare pe străzi şi pe alei. Firma de salubritate face curăţenie în centrul oraşului, însă în alte zone, mai ales în spatele blocurilor  nu prea se ridică gunoaiele. Iar atunci când se organizează întâlniri cu firma de salubritate pentru ca ploieştenii să le spună de aceste situaţii, nu catadicşeşte nimeni să vină", ni s-a plâns Angela Iordache, care locuieşte în zona de Sud a Ploieştiului. 

Cele mai bănoase activităţi prestate de angajaţii firmei de salubritate în Ploieşti au fost cele de măturat manual şi mecanizat. Pentru luna iulie a acestui an Primăria Ploieşti a plătit din bugetul local pentru măturatul manual al gunoaielor din Ploieşti peste 390 de mii de lei, iar pentru cel mecanizat peste 350 de mii de lei.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite