Scandal la comemorarea eroilor revoluţiei din Ploieşti FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Revoluţionarii din Ploieşti au boicotat, joi, manifestările dedicate evenimentelor din decembrie 1989. Ca semn de protest faţă de ignoranţa guvernanţilor, revoluţionarii au făcut un cordon uman în jurul Monumentului Revoluţiei şi nu au permis ca Prefectura, Consiliul Judeţean sau partidele politice să depună coroane de flori

Aproape 50 de revoluţionarii au depus coroane la monumentul dedicat revoluţiei şi au creat un lanţ uman în jurul acestuia împiedicându-l pe prefect şi pe reprezentanţii altor instituţii şi partide să depună coroane.  Jandarmii au încercat să elibereze culoarul dar după câteva telefoane primite au renunţat.  Prefectul Adrian Dobre a renunţat de asemenea să mai depună coroana, lăsând-o la intrare în Palatul Administrativ. Revoluţionarii au permis doar reprezentanţilor MApN şi ai Jandarmeriei să depună coroanele de flori şi au stat de pază în jurul monumentului, pe durata defilării Gărzii de onoare. Nici măcar coroana din partea Inspectoratului de Poliţie Prahova nu a fost acceptată, revoluţionarii asimilându-i pe poliţişti cu foştii miliţieni ai regimului comunist. Şeful IJP Prahova, comisarul Bogdan Despescu, a fost nevoit să facă cale întoarsă.

„Refuzăm coroana prefectului, ca reprezentant al unui Guvern cu care am încercat să discutăm dar care nu ne-a băgat în seamă. Am luptat pentru libertate şi democraţie, iar acum suntem bătaia de joc a unor guvernanţi vremelnici", a strigat Petre Pascu, vicepreşedintele unei asociaţii de revoluţionari.

„Nu înţelegem de ce o lege promulgată de către Parlament şi Preşedinte, precum Legea 341, poate fi ştearsă cu buretele", ne-a spus un alt revoluţionar.

image

Click pe imagini pentru FOTOGALERIE

„Respect revoluţionarii care au făcut posibil ca în ziua de azi să fim liberi şi să ne exprimăm liber", s-a mulţumit să declare prefectul Adrian Dobre.

De asemenea, revoluţionarii au început să strige, reproşându-le prefectului şi vicepreşedintelui CJ Prahova că Guvernul şi Traian Băsescu nu le permit să se bucure de libertate şi că autorităţile locale n-au făcut nimic pentru ei.

Totul s-a încheiat după defilarea militarilor, dar câţiva revoluţionari au mai păzit monumentul încă o jumătate de oră, ca nu cumva cineva să pună vreo coroană.

17 prahoveni i-au pierdut viaţa în timpul revoluţiei, mulţi dintre ei plecaţi la Bucureşti în data de 22 decembrie 1989.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite