Ploieşti: Monedă din aur în valoare de 1.380 de lei pentru aniversarea a 135 de ani de la naşterea Reginei Maria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Regina Maria - foto wikipedia.ro
Regina Maria - foto wikipedia.ro

1.000 de bucăţi, fiecare cu o valoare de 1.380 de lei, au fost puse de astăzi în circulaţie exclusiv în scop numismatic de către BNR.

Naşterea Reginei Maria, cea care şi-a legat destinul şi de Prahova - Peleşul a fost reşedinţa de vară a reginei şi tot aici a născut doi dintre copiii săi, principii Elisabeta şi Nicolae - este aniversată de Banca Naţională a României printr-o emisiune numismatică specială.

Potrivit BNR, aversul prezintă de sus în jos, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA", stema României, valoarea nominală a monedei „100 LEI", un medalion cu portretul Reginei Maria; sub medalion, urmând conturul acestuia, inscripţia „REGINA MARII UNIRI"; la exterior, o cunună de lauri.

Reversul prezintă în centru portretul Reginei Maria purtând coroana cu care a fost încoronată la Alba Iulia, la stânga şi la dreapta, anii „1875" - anul de naştere al reginei, şi „2010" - anul de emisiune al monedei; sub portret, inscripţia în arc de cerc „REGINA MARIA A ROMANIEI MARI".

Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din aur aferentă emisiunii numismatice ,,Aniversarea a 135 de ani de la naşterea Reginei Maria" este de 1 380,00 lei.

Monedele din aur din emisiunea numismatică ,,Aniversarea a 135 de ani de la naşterea Reginei Maria" au putere circulatorie pe teritoriul României.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite