Regele Mihai I a donat oraşului Sinaia terenurile din spatele Castelului Peleş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oraşul Sinaia are acum cu aproape 30.000 de metri pătraţi de terenuri în plus. Nu este vorba despre vreo achiziţie, ci despre o donaţie care a venit din partea regelui Mihai I. Acesta a donat recent oraşului Sinaia o serie de terenuri care aparţin Domeniului Regal.

Regele a donat terenuri extravilane

Nu este vorba despre aleile care duc la renumitul Castel Peleş, ci sunt terenuri extravilane. „În momentul în care terenurile au fost retorcedate regelui Mihai I, s-a luat decizia ca drumurile forestiere să revină în proprietatea public. Aceasta era o obligaţie contractual şi, ca urmare, această donaţie ar fi trebuit să fie făcută în urmă cu trei ani. Terenurile donate nu sunt aleile care duc la Castelul Peleş.

Este vorba despre drumuri forestiere care trec prin spatele domeniilor respective. Mai exact, sunt nişte căi de acces prin pădure care leagă staţiunea Sinaia de Buşteni", ne-a declarat Mădălina Roşu, purtătorul de cuvânt al Primăriei oraşului Sinaia.

Consilierii locali sinăieni au acceptat această donaţie în prima parte a acestei luni. Regele Mihai I a donat locului său de naştere terenuri în suprafaţă totală de 27.649 de metri patraţi. Consilierii locali au aprobat şi includerea acestor terenuri în domeniul public al staţiunii Sinaia.

În anul 2008, domeniul regal Sinaia, cu celebrele castele Peleş, Pelişor şi Foişor, cele mai vizitate obiective de patrimoniu din ţara noastră, a revenit în proprietatea Casei Regale a României. Atunci, Regele Mihai I a obţinut în instanţă dreptul de a reintra în posesia terenurilor şi a imobilelor din Sinaia.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite