Show cu mulţi cai-putere! Motoare turate la maximum, la Sinaia, în ultimul raliu din 2011

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florentin Petre a înlocuit fotbalul cu caii-putere, în Rally Show-ul de la Sinaia (foto: Adelina Anei)
Florentin Petre a înlocuit fotbalul cu caii-putere, în Rally Show-ul de la Sinaia (foto: Adelina Anei)

Cei mai buni piloţi de raliu şi viteză în coastă din România au încins asfaltul în centrul staţiunii Sinaia. Rallz Show a ajuns în acest an la a treia ediţie şi a precedat Gala Campionilor din automibilismul românesc.

Spectacolul cu derapaje, maşini turate la maximum şi scrâşnete de roţi a fost admirat de sute de turişti, entuziasmaţi de show-ul pe patru roţi. Şi dinamovistul Florentin Petre a fost prezent la eveniment pe post de pilot la volanul unui Renaul Clio Super 1.600.

Ultima turaţie din 2011!

Motoarele bolizilor de curse au fost turate pentru ultima oară anul acesta, la Sinaia. Vali Porcişteanu, Dan Gârtofan, Lucian Boroianu şi Paul Andronic au făcut senzaţie la poalele Bucegilor, într-o demonstraţie de îndemânare şi măiestrie la volan. Spectacolul maşinilor de curse a atras şi vedete.

Dinamovistul Florentin Petre, de altfel un pasionat al cailor putere, a făcut o cursă în faţa admiratorilor. Fotbalistul s-a descurcat de minune, doar maşina i-a creat ceva probleme la final.

„Este prima dată când particip ca pilot la un show ca acesta. Pentru început, am avut emoţii şi nu mi-a ieşit mie ce am vrut, dar după aceea mi-am revenit. Mecanicul va repara maşina şi data viitoare voi merge altfel. Îmi curge ceva de la motor, însă nu ştiu ce probleme are. Organizarea acestui eveniment este perfectă şi ar trebui să se întâmple mai des astfel de demonstraţii. Cred că la fotbal ne pricepem toţi, dar la automobilism e foarte greu pentru că sunt foarte multe de învăţat în fiecare zi. Eu sunt la început, însă sper ca anul viitor să devin campion la automobilism", ne-a declarat Florentin Petre.

Raliul a atras turiştii la Sinaia

Cronometrul nu a mai contat pentru piloţi, ci doar aplauzele publicului care au răsunat după fiecare cursă. Mulţi turişti au venit în staţiune special pentru a-i admira pe cei care an de an concurează la cursele de raliu şi viteză în coastă.  

„De fiecare dată când avem ocazia ne place să facem tot felul de scamatorii şi ghiduşii cu maşina, iar evenimentul de la Sinaia este dedicat numai pentru aşa ceva. Am venit înainte de decernarea premiilor de la Gala Campionilor cu un singur scop: să facem un show. Ne bucurăm că am reuşit acest lucru şi le mulţumim susţinătorilor noştri", ne-a spus pilotul Valentin Porcişteanu.

Staţiunea Sinaia găzduieşte pentru al treilea an consecutiv Gala Campionilor, eveniment ce marchează oficial sfârşitul sezonului competiţional din 2011.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite