Ploieşti: Se caută bone cu evaluare psihologică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Se caută bone cu evaluare psihologică
Ploieşti: Se caută bone cu evaluare psihologică

Serviciile unei bone costă între 500 şi 2.000 de lei, iar cei mai mulţi bani cer persoanele care ştiu limbi străine şi fac menaj.

Odată cu apropierea anului şcolar, din ce în ce mai mulţi ploieşteni au început să caute bone care să aibă grijă de copiii lor. Aceştia vor persoane serioase, în grija cărora să poată avea încredere să îşi lase micuţii. „În general, părinţii se orientează către persoane de vârsta a doua, nefumătoare şi sunt mai puţin dispuse să angajeze tinere. Preferă bone cu experienţă care, pe lângă activitatea de supraveghere a coopilului să fie dispuse să facă şi un menaj uşor”, ne-a declarat Cristina Gheorghiţoiu, project manager al unuia dintre puţinele site-uri de specialitate, www.cautabona.ro.

Ca o noutate, în acest an, părinţii vor ca bonele să aibă şi o evaluare psihologică de la un specialist în domeniu. „După câte s-au întâmplat, părinţii sunt mai grijulii şi solicită şi o evaluare de la un cabinet de psihologie. Persoanele interesate să devină bone au înţeles necesitatea acestei cerinţe şi au început să ataşeze profilului de pe site şi avize psihologice şi analize medicale”, a mai precizat Cristina Gheorghiţoiu.

„Am un copil care anul acesta o să fie clasa întâi şi caut o persoană care să aibă grijă de el, să îl ia de la şcoală şi să stea până vin eu sau soţul meu de la serviciu. Însă vreau o persoană care să fie sănătoasă psihic pentru că după toate nenorocirile de la televizor îmi este cam frică, iar acest lucru îmi dă un plus de siguranţă”, ne-a spus Elena Ilie, o mămică aflată în căutarea unei bone.

Trebuie să iubească copiii
Conform specialiştilor, cea mai importantă calitate a unei bone este dragostea pentru copii. Persoanele cărora le face plăcere să stea în preajma celor mici vor găsi soluţii ingenioase atunci când aceştia le pun răbdarea la încercare.

Preţurile pe care le cer bonele se situează între 500 de lei şi 2.000 de lei pe lună, în funcţie de serviciile prestate. Pentru 2.000 de lei, bona poate duce şi aduce copilul de la şcoală, îi dă să mănânce, îl ajută să facă lecţiile, îl învaţă o limbă străină şi face menaj în casă.

Lege pentru bone
Autorităţile vor ca, până la sfârşitul anului, să aprobe o lege a bonelor. Conform prevederilor acesteia, bona nu va putea profesa fără un atestat profesional, acordat după absolvirea unui curs de câteva luni. Activitatea bonelor va intra în responsabilitatea autorităţilor locale, fiind considerată o alternativă la creşe.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite