Pavilioanele din parcurile ploieştene au... crăpat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La un an de la realizare, multe pavilioane au probleme
La un an de la realizare, multe pavilioane au probleme

Lucrările la pavilioanele pentru pensionari din Ploieşti au fost de slabă calitate. Cea mai gravă situaţie este în Parcul Aurora, unde pavilionul este uşor înclinat iar câteva din bârnele de susţinere din lemn sunt crăpate. Primăria spune că lucrărle n-au fost recepţionate

Un pavilion din lemn, ridicat anul trecut în Ploieşti, s-a înclinat mai ceva ca faimosul turn din Pisa. Numai că lucrarea românească nu atrage turişti, ci doar îngrijorarea localnicilor, care se întreabă cum este posibil ca structura de rezistenţă a unui pavilion destinat adăpostirii ploieştenilor să fi cedat după un an.

Este vorba despre pavilionul din lemn realizat în parcul din spatele Pieţei Aurora, în cartierul Vest al Ploieştiului. Aici, stâlpii din lemn sunt crăpaţi şi s-au aplecat ameninţător spre stânga. La fel, problemele legate de crăpături au apărut şi la câteva dintre bârnele orizontale.

Interesant este că, după ce mai multe poze îngrijorătoare au apărut pe nişte site-uri din Ploieşti, autorităţile au luat măsuri, iar la faţa locului au ajuns ajuns câţiva muncitori care au încercat să îndrepte, la propriu, situaţia. Cu toate acestea, mulţi ploieşteni spun că se tem să intre acolo. „Este o lucrare de mântuială! Dacă aşa arată după un an, sunt curioasă cât se va mai înclina după ce va prinde câteva zăpezi. I-am spus băiatului meu să treacă pe aici cu mare atenţie", ne-a mărturisit Aurelia Brătescu, o mămică din Ploieşti. „Prefer umbra dată de copaci, e mai ieftină şi mai sigură. Nu cred că ar trebui acuzat primarul, de vină sunt «Doreii» de la firmele româneşti de construcţii care lucrează cum ştim cu toţii. Îşi bat joc de banii ploieştenilor", este de părere şi Gheorghe Safta, pensionar.

Pavilionul din spatele Pieţei Aurora a fost printre primele ridicate în Ploieşti, începând cu vara lui 2010. Realizarea acestuia a făcut parte dintr-un contract mai amplu, în valoarea de aproximativ 760.000 de lei cu tot cu TVA, pentru construirea a 10 pavilioane pentru relaxarea ploieştenilor.

Mai multe lucrări au avut probleme

Pavilionul de la Aurora nu este singurul cu probleme. Nu o spunem noi, ci reprezentanţii Primăriei Ploieşti, care susţin că acesta este şi motivul pentru care încă nu au semnat recepţia lucrărilor. „Sunt probleme, dar nu atât de grave încât să fie pericol de prăbuşire. Dacă ar fi existat acest risc, vă garantez că acel pavilion ar fi fost închis imediat. Recepţia nu este semnată, pentru că anumite lemne au crăpat şi am cerut remedierea problemelor, care au apărut în mai multe cartiere ale oraşului", ne-a declarat Andrei Volosevici, primarul Ploieştiului.

Mai în glumă, mai în serios, un cetăţean a lipit pe unul dintre stâlpii înclinaţi o hârtie A4 cu mesajul „Atenţie! Pericol de accident!", iar dedesubt a scris „Proiect Volosevici", ca o ironie la mesajele de acest gen postate de municipalitate în zonele unde au loc lucrări de reabilitare.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite