8 prefecţi din ţară vor candida la alegerile locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabrilel Berca (în centru), alături de prefectul de Prahova şi secretarul de stat Petre Tobă (foto Alex Policală)
Gabrilel Berca (în centru), alături de prefectul de Prahova şi secretarul de stat Petre Tobă (foto Alex Policală)

Opt prefecţi au anunţat că vor renunţa la funcţii pentru a candida la alegerile locale din 10 iunie. Ministrul Administraţiei, Gabriel Berca, a precizat că a convenit cu aceştia să mai rămână în fruntea instituţiilor până după sărbătorile de Paşte

Gabriel Berca, ministrul Administraţiei şi Internelor, a anunţat că opt prefecţi intenţionează să candideze la alegerile locale din acest an. Conform legislaţiei, ei vor fi nevoiţi să demisioneze de la prefecturi. Reprezentantul M.A.I. a declarat că le-a solicitat celor opt să rămână în funcţii pe perioada Sărbătorilor Pascale, pentru a evita eventualele sincope în coordonarea direcţiilor deconcentrate.

Berca a mai precizat că, în prima şedinţă după Paşte, raporturile contractuale vor fi reziliate pe cale amiabilă. „Lista celor opt este finală. Există o procedură exprimată prin lege şi vom merge pe înţelegerea părţilor. Am vrut să asigur stabilitatea în perioada sărbătorilor de Paşte. În prima şedinţă de Guvern de după Paşte încetăm raporturile de muncă. Le-am mai cerut să vină cu propuneri de înlocuitori competenţi, care să întrumească toate condiţiile necesare şi care să se poată ocupa de coordonarea alegerilor“, a declarat, miercuri, Gabriel Berca, în cadrul unei conferinţe de presă organizate la Ploieşti, la care a participat alături de prefectul judeţului Prahova, Adrian Dobre, unul dintre cei opt menţionaţi.

Astfel, alături de reprezentantul judeţului Prahova, considerat de ceva vreme candidatul PDL la preşedinţia Consiliului Judeţean, pe lista celor care vor să candideze se mai află prefecţii din: Teleorman, Satu Mare, Mureş, Vrancea, Bacău, Giurgiu şi Sibiu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite