600 de prahoveni muşcaţi de căpuşe în câteva zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Căpușă. Foto Adevărul
Căpușă. Foto Adevărul

Dacă, în urmă cu nici două săptămâni, conducerea Spitalului de Boli Infecţioase Ploieşti anunţase în jur de 200 de cazuri de prahoveni muşcaţi de căpuşe, acum numărul a crescut alarmant, ajungând la peste 800

Numărul prahovenilor mușcați de căpușe a crescut îngrijorător, într-un interval foarte scurt de timp. Dacă, în urmă cu aproximativ două săptămâni, în județul Prahova erau înregistrate numai 200 de cazuri, de atunci au mai fost raportate peste 600, la Spitalul de Boli Infecţioase. Medicii nu exclud varianta ca numărul real să fie şi mai mare de atât, fiind posibil ca unele persoane să fi mers la tratament direct la Bucureşti.

Numărul suspiciunilor de boala Lyme a urcat şi el, la 30. Analizele se fac la Institutul Cantacuzino şi durează, în general, aproape trei săptămâni până sosesc rezultatele, potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Prahova.

„De la jumătatea lunii martie și până în prezent, la Spitalul de Boli Infecțioase s-au prezentat peste 800 de personae care prezentau mușcături de căpușe. În acest moment, 30 sunt suspectați de boala Lyme, dar niciun caz nu a  fost confirmat“, a afirmat Cătălin Vişean, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Ploieşti.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite