Limite mai mici de poluare, impuse în 2012 rafinăriilor din Prahova!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanții Gărzii de Mediu Prahova împreună cu cei ai Agenției Naționale de Mediu (ANM) au efectuat, în această săptămână, un control comun la rafinăriile din județ, principalii poluatori din zonă. Rezultatele acestei verificări vor fi transmise de către ANM săptămâna viitoare.

Controalele s-au făcut în baza reglementărilor prevăzute în autorizațiile vechi. „Momentan nu au fost emise noile avize. Anul acesta urmează să fie stabiliți alți parametri pentru noxele legale, iar dacă marii poluatori nu se vor conforma, pe lângă amenzi, riscă și retragerea autorizațiilor de mediu", ne-a declarat Florin Diaconu, șeful Gărzii de Mediu Prahova.

Toate cele trei mari rafinării, dar și câteva societăți din cadrul lor au fost amendate, anul trecut, cu minimum două sancțiuni de câte o sută de mii de lei fiecare. „Controale efectuăm de două ori pe lună. În ultima perioadă nu au fost depășite valorile maxime legal acceptate", a completat Diaconu.

Amenzile pe care le pot aplica autoritățile de la Mediu în cazul în care agenții economici depășesc limita de poluare sunt cuprinse între 50.000 - 100.000 de lei.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite