Poliţia Locală Ploieşti şi-a tras kit-uri de 3.600 de euro pentru transportul infractorilor FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două maşini ale Poliţiei Locale Ploieşti au fost dotate cu kit-uri de 3.600 de euro pentru transportul infractorilor. Conducerea instituţiei spune că acestea sunt singurele dispozitive de acest gen din Prahova. Mai au aşa ceva doar poliţiile locale din Braşov şi Alba Iulia. Vezi mai departe cum arată aceste sisteme!

Poliţia Locală a achiziţionat, recent, trei autoturisme Dacia Logan noi, după ce a casat patru vehicule mai vechi din parcul auto al instituţiei. Două din cele trei autospeciale de intervenţie noi au fost dotate, luna trecută, cu dispozitive pentru transportul infractorilor în condiţii de maximă siguranţă.

Cele două kit-uri au costat 15.000 de lei în total, echivalentul a aproximativ 3.600 de euro. Între banchetă, unde vor sta delincvenţii, şi scaunele din faţă a fost montat câte un panou de protecţie. Acesta este confecţionat din policarbonat special, la fel ca şi geamurile din spate, pentru a nu fi deteriorat sau spart. Bancheta din spate e dintr-un plastic rigid, uşor de scos şi spălat. De asemenea, au fost scoase toate dispozitivele care permiteau deschiderea uşilor spate prinj interior sau coborârea gemurilor.

image

Click pe poze pentru FOTOGALERIE

Acest kit constituie un element de noutate în Prahova, Poliţia Locală Ploieşti lăudându-se că este singura din judeţ cu un asemenea sistem. „Ele sunt folosite pentru a transporta la sediul nostru pentru identificare sau către instituţiile abilitate pentru cercetări, persoanele care comit fapte antisociale şi sunt recalcitrante sau prezintă tulburări de comportament, sunt agresive sau în stare de ebrietate. Acest kit este util nu numai pentru faptul că oferă protecţie poliţiştilor, prin existenţa acelui paravan de despărţire a habitatului, ci şi pentru că nu mai este necesară prezenţa a încă doi agenţi pentru asigurarea însoţirii în momentul transportului persoanelor în cauză", ne-a comunicat Lavinia Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite