Policlinica Cina din Ploieşti a intrat în „comă“!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reorganizarea cabinetelor medicale de la Cina va aglomera şi activitatea celorlalte instituţii de stat (foto: A. Policală)
Reorganizarea cabinetelor medicale de la Cina va aglomera şi activitatea celorlalte instituţii de stat (foto: A. Policală)

Haos şi disperarea! Cam aşa ar putea fi „diagnosticată" atmosfera de ieri de la Policlinica Cina din Ploieşti, una dintre cele mai cunoscute instituţii medicale din judeţ, care în prag de Sărbători îşi va închide porţile.

Odată cu această decizie, venită ca urmare a faptului că Direcţia de Sănătate Publică nu a eliberat autorizaţia sanitară, necesară funcţionării, tot ieri, 50 de angajaţi au primit deciziile încetării contractelor de muncă. Pe de altă parte, oamenii sunt disperaţi că de două luni nu şi-au primit salariile, bani pe care nu au speranţe să îi vadă prea curând, ţinând cont că datoriile Policlinicii ajung la aproape 900.000 de lei.

Întrerupere momentană!

Atât Petre Neacşu, directorul Centrul de Diagnostic şi Tratament Cina din Ploieşti, cât şi de medicii de aici, care îşi vor deschide cabinete medicale individuale, susţin că situaţia este una de moment, dar care ar fi putut fi evitată dacă legile privind reorganizarea unei astfel de activităţi ar fi fost în concordanţă cu hotărârile locale.

„Din 2006 tot încercăm să ne reorganizăm, însă legile în România sunt extrem de încâlcite şi ne-am lovit de o serie de piedici. Acum trebuie să ne descurcăm, să vedem, în primă fază modul de desfiinţare pentru a ne reînfiinţa cabinetele. Nu vom dispărea, ci ne vom reorganiza, va fi o perioadă până punem la punct toate aspectele birocratice. De asemenea, nu va rămâne nimeni pe drumuri, deoarece fiecare medic va avea nevoie de asistent, iar noi toţi vom avea nevoie de un administrator, un contabil, de îngrijitoare. Gruparea înseamnă facilităţi economice. Sperăm ca în două luni să rezolvăm totul", ne-a spus dr. Elena Mircescu, medic dermatolog la Policlinica Cina.

Cei 14 medici care îşi vor deschide cabinetele medicale grupate, aşa cum le cerea legea, pentru a putea primi, din nou, autorizaţia de funcţionare, susţin că finanţarea va fi făcută în mod dublu: din surse proprii, dar şi din contracte încheiate cu Casa de Asigurări de Sănătate, pentru a le putea oferi pacienţilor şi servicii gratuite sau decontate.

Suferinţă comună

Până atunci, însă, angajaţii trebuie să-şi recupereze salariile restante. „Am înţeles că ni s-a pus poprire. Nu ştim când şi cum ne vom primi banii pe octombrie şi pe astea 20 de zile din noiembrie. Banii sunt şi aşa puţini, eu iau 1.000 de lei ca asistentă, avem datorii, avem familie de întreţinut. Este cumplit, mai ales că totul ni se întâmplă şi înainte de Sărbători", ne-a mărturisit asistenta medicală Cristina Constantin, angajată a Policlinicii Cina din 2006.

Haosul îi va afecta şi pe miile de pacienţi care vin, lunar, la cabinetele Policlinicii. Printre ei, l-am găsit, ieri, şi pe Florea Matei, din comuna Vărbilău, care suferă de afecţiuni cardiace şi vine frecvent la control aici. „Cum să se închidă? Unde o să merg? Să sperăm că o să le dea drumul până în primăvară, că ne-am obişnuit cu doctorii de aici, ei ne ştiu boala, ştiu ce să ne dea şi ce nu", ne-a spus bărbatul, îngrijorat că de acum încolo va fi nevoit să bată la uşile altor cabinet.  

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite