Un tronson din podul de la Tătărani s-a lăsat, după un an de la extindere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La mai puţin de un an de la extinderea pe patru benzi, un tronson din podul rutier s-a lăsat cu aproape 20 de centimetri.  Pe prima bandă de mers spre Bucureşti, podul s-a deformat pe o porţiune de 15-20 de metri. Consiliul Judeţean i-a cerut executantului să remedieze problemele.

Podul de la Tătărani, care face legătura între Drumul Naţional 1 şi intrarea în municipiul Ploieşti, prin partea sudică, a intrat în lucrări în vara anului trecut. La mijlocul lunii iunie 2010, podul rutier, pe atunci de două benzi, a fost închis complet, pentru a permite desfăşurarea lucrărilor de extindere. Traficul rutier a fost deviat timp de două luni. Lucrările de lărgire pe patru benzi s-au finalizat în a doua jumătate a lunii august.

Între timp, însă, la mai puţin de un an de-atunci, au apărut problemele. Pe o lungime de 15-20 de metri, podul s-a lăsat. Problema a apărut pe prima bandă de mers dinspre Ploieşti spre Bucureşti, pe partea de coborâre. În zona respectivă, calea de rulare este cu aproximativ 20 de centimetri mai jos decât ar trebui, lucru îngrijorător, ţinând cont că este vorba despre un pod tranzitat zilnic de mii de persoane. Chiar dacă denivelarea este cât de cât lină, a stârnit îngrijorarea multor şoferi.

„Trec foarte des pe acolo şi am observat că s-a lăsat podul de ceva vreme. Nu mi se pare normal. Cât de serioasă a fost firma de construcţii, ce fel de lucrări au avut loc aici, de n-au rezistat nici măcar un an? Iar o să devieze traficul o vară întreagă?", s-a plâns ploieşteanul Liviu Barbu.

Tronsonul e în garanţie

Conducerea Consiliului Judeţean Prahova, instituţie care administrează drumul, a menţionat că ştie despre apariţie acestei probleme. Mai mult, autorităţile susţin că lucrarea se află în perioada de garanţie şi că executantul a fost chemat să remedieze problemele apărute.

„Se ştie de această problemă. Am anunţat firma de aproape două săptămâni. Au zis că vor face un studiu pe dedesubt, să vedem dacă nu cumva fundaţia a cedat pe undeva. Lucrarea este în garanţie şi nu va mai fi plătit niciun leu din bugetul judeţului", ne-a declarat Adrian Semcu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova.

CITEŞTE ŞI: Dirigintele de şantier pentru podul de la Tătărani, chemat să dea explicaţii

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite