Revelionul pe Valea Prahovei, la fel de scump ca anul trecut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sinaia este preferata de turisti pentru petrecerea Revelionului (foto-arhiva)
Sinaia este preferata de turisti pentru petrecerea Revelionului (foto-arhiva)

Criza financiară nu a determinat micşorarea tarifelor la cazare în zona Valea Prahovei. Totuşi, ca să-I atragă pe turişti, hotelierii au inclus în pachetele de Crăciun şi Revelion facilităţi precum acces gratuit la parcare, saună, sală de fitness şi locuri de joacă.

Turiştii care doresc să petreacă cele mai importante sărbători de iarnă în staţiunile montane de pe Valea Prahovei vor plăti la fel de mult ca anul trecut. Fie că sunt situate în Sinaia, Buşteni sau Azuga, proprietarii de pensiuni, vile şi hoteluri ţin cu dinţii la preţurile pentru sejururile de Crăciun şi de Revelion.

Oamenii au început să ne sune să întrebe unde sunt cele mai bune oferte, convenabile ca preţ. În afară de asta, am constatat că problemele financiare prin care trece şi ţara noastră i-a determinat să fie mult mai atenţi la cum îşi cheltuie banii, în special cu cei destinaţi petrecerii vacanţelor. Turiştii caută în special vile sau pensiuni, şi nu în inima muntelui, ci în staţiuni, aproape de pârtiile de schi, unde să existe să curţi spaţioase, cu grătar, locuri de joacă pentru copii, şi parcare" a precizat Paul Popa, reprezentant al Centrului de Informare şi Promovare Turistică.

De exemplu, turiştii care vor opta pentru petrecerea Crăciunului la Hotel Sinaia, cotat la trei stele, cu 242 camere decorate în stil occidental, vor trebui să scoată din buzunare 499 de lei, fiecare. În tarif intră trei nopţi de cazare, mic dejun şi o cină festivă, precum şi participarea la un spectacol ocazionat de sosirea lui Moş Crăciun. Clienţii vor avea acces gratuit la parcare, piscină, saună şi la sala de fitness. Pentru perioada Revelionului, tarifele cresc substanţial. Doritorii vor plăti 1250 de lei, de persoană, pentru trei nopţi de cazare, trei cine festive, mic dejun şi programe artistice organizate în nopţile de 31 decembrie şi 1 ianuarie.

Vile „la cheie" pentru grupurile de turişti

Mai avantajate vor fi grupurile de turişti care caută să închirieze vile „la cheie". Spre exemplu, Vila Pitty din Sinaia oferă patru camere duble, într-o ambianţă ideală pentru o vacanţă liniştită. Închirierea întregului imobil pentru un sejur de cinci nopţi şase zile, în perioada Revelionului, costă 1500 de euro. Printre facilităţile oferite de proprietari la cazare sunt menţionate: internet prin cablu, parcare, grădină, acces la bucătarie, terasă,  living camere cu balcon, încălzire centrala, baie şi televizor.

Cel  ieftin ies turiştii care nu vor sa se cazeze în staţiunile montane, dar care optează pentru petrecerea nopţii din ani într-un restaurant sau pub din zonă. La Club "Famous" din Sinaia, unde vor evolua DJ renumiţi, distracţia de Revelion costă 199 de lei, tarif în care intră bufetul suedez şi băutura. "Noi mai aşteptăm, nu ne aruncăm de pe acum să cumpărăm pachete turistice pentru sărbători. Nu de alta, dar sunt sigur că vor apărea oferte „last-minute", cu preţuri mai mici", a spus Titi Costache, un ploieştean de 34 de ani.

Şi în staţiunea Buşteni există oferte tentante pentru Crăciun şi Revelion. La "Casa Magică", o pensiune cotată la trei margarete, două nopţi de cazare, cu toate mesele pe bază de bonuri valorice şi o masă festivă costă 320 de lei,  de persoană. Părinţii vor achita pentru un copil jumătate de meniu, pentru doi copii, un meniu întreg. Pentru petrecerea ultimilor trei nopţi din an, turiştii vor trebui să plătească 500 de lei, fiecare.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite