Ploieşti: Preţul terenurilor continuă să scadă, dar clienţii lipsesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Ploieşti, un metru pătrat de pământ costă între 80 şi 500 de euro. În jurul municipiului, preţurile scad până la 10-15 euro, pentru un metru pătrat, în funcţie de localităţile în care sunt situate.

Un metru pătrat de teren în zona Bulevardului Independenţei poate fi achiziţionat cu preţul de 500 de euro. Totuşi, în această zonă nu se mai găsesc decât loturi, care au pe ele construcţii, care trebuie demolate ca să poţi folosi perimetrul.

Pe strada Aurel Vlaicu, un metru pătrat de teren se vinde cu un preţ ce variază între 300 şi 500 de euro, în timp ce pe strada Mărăşeşti, terenurile pot fi achiziţionate şi cu 80 de euro/mp. „Avem o proprietate pe Mărăşeşti, cu un teren de 680 de metri pătraţi şi un imobil cu 110 de metri pătraţi, al cărei preţ este de 60.000 de euro. Am dat anunţul de o lună şi deja avem 300 de accesări, dar totuşi, nimeni nu s-a arătat interesat să o cumpere", explică avocatul Paul Dumbrăveanu, reprezentantul Agenţiei Remax.

Potrivit datelor furnizate de Compania Darian, care realizează studii ale pieţei imobiliare, zonele cele mai căutate sunt cele din apropierea marilor artere de circulaţie şi zona centrală pentru construcţia de clădiri de birouri şi spaţii comerciale de mici dimensiuni, dar şi zona de nord sau cea de vest sunt căutate de investitorii care derulează proiectele de mare amploare.

În zona industrială, mai ieftin

Terenurile cu destinaţie industrială nu au suferit scăderi chiar aşa de mari, rămânând în intervalul de 15-40 de euro pe metrul pătrat. În jurul Ploieştiului, terenurile se vând cu preţuri cuprinse între 50 şi 100 de euro/metrul pătrat, dacă sunt situate în cartiere rezidenţiale, iar în zona Spitalului Judeţean terenurile se vând chiar şi cu 20 de euro/mp, însă ele nu sunt căutate, din cauză că au deschideri mici la drumul public. Ceva mai ieftine sunt loturile situate în localităţile din judeţ precum Chiţorani sau Bucov, unde preţul este 10-15 euro/mp.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite