Ploieşti: 21 de percheziţii efectuate de DIICOT, pentru proxenetism, trafic de minori şi spălare de bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Ploieşti efectuează 21 de percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Prahova, în vederea destructurării unui grup infracţional organizat, constituit din 25 de persoane, specializat în săvârşirea infracţiunilor de proxenetism, trafic de minori şi spălare de bani.

În fapt, se reţine în sarcina învinuiţilor că au constituit un grup infracţional organizat, coordonat de către Ştefan Radian, zis „ Radică " lider în lumea interlopă prahoveană şi au exploatat sexual mai multe victime minore, determinându-le prin constrângere şi înşelăciune să practice prostituţia.
Se mai reţine că membrii grupării au recrutat mai multe persoane de sex feminin, în vederea practicării prostituţiei, asigurându-le acestora protecţia si suportând cheltuielile de cazare şi transport.
Acţionând în această modalitate, în perioada 2009-2011, învinuiţii au exploatat un număr de 18 victime, având vârste cuprinse între 14 si 28 de ani şi au obţinut suma de aprox. 150.000 euro.
Procurorii D.I.I.C.O.T. au instituit sechestru asigurator asupra a 5 autoturisme de lux şi două imobile.
La sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Ploieşti au fost conduse în vederea audierii 40 de persoane.
Cercetările au fost efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul BCCO Ploiesti şi cu sprijinul lucrătorilor din cadrul G. M. J. „Matei Basarab" Ploieşti.

Revenim cu amănunte

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite