„Riposta” a început în Prahova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada 11-13 noiembrie, în toate localităţile din judeţ, poliţiştii şi jandarmii derulează acţiuni preventiv-reactive, care vizează creşterea siguranţei cetăţenilor.

La acţiuni participă efective de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigare a fraudelor şi intervenţie rapidă.

Poliţiştii urmăresc prin aceste activităţi să prevină şi combată faptele comise cu violenţă pe străzi, furturile şi  evaziunea fiscală sub toate formele ei.

În cadrul activităţilor desfăşurate ieri, în prima zi, poliţiştii au aplicat 304 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de aproximativ 83.000 lei, fiind înregistrate totodată şi 17 infracţiuni, iar bunuri în valoare de 142.000 de lei au fost confiscate.

386 de poliţişti şi 59 de jandarmi au acţionat în cadrul acestei acţiuni de amploare, iar principalele abateri constatate au vizat nerespectarea ordinii şi liniştii publice, precum şi a legislaţiei rutiere, în acest sens fiind reţinute 16 permise de conducere şi 8 certificate de înmatriculare auto.

Prinşi la control

Poliţiştii din Boldeşti Scăeni i-au depistat pe Ştefan Onea, de 21 de ani, din oraşul Boldeşti Scăeni, Narcis Grigore, de 18 ani, din comuna Lipăneşti şi Ionuţ Munteanu, din oraşul Boldeşti-Scăeni, care au pătruns prin efracţie în curtea unui bărbat din localitate, de unde au sustras două conducte metalice şi un compresor.

Prejudiciul cauzat a fost recuperat în totalitate, suspecţii fiind cercetaţi în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.

În jurul orei 13.00, Nicolae Badea, de 31 de ani, din Câmpina, a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe D.N. 1, în comuna Puchenii Mari, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Cu arma fără serie în casă

Specialiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor în cooperare cu reprezentanţii Gărzii Financiare Prahova, au efectuat o acţiune în târgul desfăşurat pe raza comunei Aluniş, unde au găsit 283 de pachete ţigări de diferite mărci străine, în valoare de 2.830 de lei şi 110 kilograme de legume şi fructe provenite din import, fără acte de provenienţă.

Toate aceste produse comercializate ilegal au fost confiscate.

Poliţiştii Serviciului A.E.S.P. l-au identificat pe Nicolae Manu, de 73 ani, din comuna Cocorăştii Mislii, care deţinea ilegal la domiciliu, o puşcă cu aer comprimat, marca „Umarex", fără serie, de calibrul 4,5 milimetri.

Arma a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, acestuia fiindu-i întocmit dosar penal.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite