Prahovean, arestat după ce a încercat să mituiască cu 500 de lei un poliţist

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă
Foto: arhivă

Un prahovean a fost arestat după ce a încercat să mituiască cu 500 de lei un poliţist pentru a-i fi soluţionat favorabil dosarul în care era cercetat pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului, el având şi permisul auto suspendat.

Bărbatul din judeţul Prahova a fost arestat preventiv sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită ca urmare a unui flagrant delict organizat vineri, de către ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Anticorupţie pentru Judeţul Ilfov, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Joi, poliţistul S.C., din cadrul Postului de Poliţie Baloteşti, judeţul Ilfov, a formulat un denunţ împotriva lui F. N. C., din localitatea Brazii de Sus, judeţul Prahova. Poliţistul a sesizat că, în 7 iunie, l-a identificat pe F. N. C. conducând sub influenţa băuturilor alcoolice un autoturism, având permisul de conducere anulat. Totodată, cel în cauză a refuzat să fie testat cu aparatul etilotest, precum şi să fie condus la o unitate medicală pentru a i se recolta probe biologice.

F.N.C. i-a solicitat poliţistului să se întâlnească în ziua de 10 iunie, ca să îi dea o sumă de bani pentru a nu fi cercetat şi tras la răspundere pentru comiterea infracţiunilor reţinute.

În cauză, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au delegat ofiţerii DGA-Ilfov să efectueze cercetări, iar în jurul orelor 9.15 ale zilei de 10 iunie, cetăţeanul F.N.C. s-a prezentat la Postul de Poliţie Baloteşti şi a fost prins în flagrant în timp ce îi oferea agentului de poliţie suma de 500 RON, pentru "a-i soluţiona favorabil cazul".

Acesta a fost reţinut şi ulterior a fost prezentat la Tribunalul Bucureşti, unde a fost emis mandat de arestare preventivă pe 29 de zile, fiind cercetat pentru comiterea infracţiunii de dare de mită.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite