Fostul subprefect al judeţului Prahova, Mircea Ioniţă, a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul subprefect al judeţului Prahova Mircea Ioniţă a fost condamnat de Judecătoria Ploieşti la cinci ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice şi pentru instigare la săvârşirea infracţiunii de sustragere sau distrugere de înscrisuri.

Potrivit portalului instanţelor de judecată din România, Judecătoria Ploieşti l-a condamnat pe fostul subprefect al judeţului Prahova Mircea Ioniţă (subprefect în mandatul premierului Adrian Năstase) la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată şi la doi ani de închisoare pentru instigare la săvârşirea infracţiunii de sustragere sau distrugere de înscrisuri, ambele fapte având loc în prima jumătate a anului 2006.
Potrivit soluţiei pronunţate în 1 iulie de Judecătoria Ploieşti, cele două pedepse sunt contopite, inculpatul urmând să execute pedeapsa cea mai grea, cea de cinci ani de închisoare.
În acelaşi dosar, în care parte vătămată este Agenţia Domeniilor Statului din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, au fost condamnate alte două persoane, respectiv Stoica Niculae şi Matei Monica, referend de specialitate în cadrul Primăriei comunei Păuleşti (Prahova).
Astfel, Matei Monica a primit o pedeapsă de un an de închisoare pentru sustragere sau distrugere de înscrisuri, patru ani de detenţie pentru fals material în înscrisuri oficiale, trei luni de închisoare pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, două luni de închisoare pentru fals intelectual, trei luni de închisoare pentru fals material în înscrisuri oficiale, trei luni de închisoare petnru fals intelectual.
Potrivit sentinţei Judecătoriei Ploieşti, pedepsele sunt contopite, inculpata urmând să execute pedeapsa cea mai grea, cea de patru ani de închisoare cu suspendarea executării sub supraveghere şi interzicerea unor drepturi.
Cel de-al treilea inculpat în acest dosar, Stoica Niculae, a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru instigare la sustragere sau distrugere de înscrisuri şi la cinci ani de închisoare pentru complicitate de abuz în serviciu. Cele două pedepse au fost contopite inculpatul urmând să execute pedeapsa cea mai grea.
Cei trei inculpaţi au drept de a face recurs în termen de zece zile. Subprefectul Mircea Ioniţă şi cei doi inculpaţi din acest dosar au fost trimişi în judecată de către DNA în aprilie 2010 pentru fapte petrecute în anul 2006.
Potrivit unui comunicat dat publicităţii de DNA, la momentul la care dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Ploieşti, în prima jumătate a anului 2006, subprefectul Mircea Ioniţă şi Stoica Niculae, în calitate de moştenitor al tatălui său, au determinat-o pe funcţionara Monica Matei, specialist în cadastru la Primăria comunei Păuleşti, să sustragă o cerere de reconstituire a dreptului de proprietate asupra unui teren de 5.000 de metri pătraţi formulată în august 2005 de către Stoica Niculae şi să înlocuiască această cerere cu alta prin care Stoica solicita retrocedarea unei suprafeţe de teren de 44,4 de hectare.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite