Ploieşti: Investiţie de 29 de milioane de euro la Brazi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul din cele mai moderne şi sigure depozite de carburanţi din Europa a fost finalizat la Brazi, valoarea totală a investiţiilor ridicându-se la 29 de milioane de euro.

Compania Petrom a finalizat construcţia depozitului de carburanti de la Brazi, în cadrul platformei industriale a rafinăriei Petrobrazi, potrivit prahovabussines.ro.

Cu o capacitate totală (inclusiv aditivi) de 8.120 metri cubi, depozitul de la Brazi va asigura aprovizionarea zonei centrale şi de est a României, respectiv judeţele Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea, Galaţi, Ialomiţa şi Brăila. Valoarea totală a investiţiei se ridică la circa 29 milioane euro.

Produsele petroliere livrate la Depozitul Brazi sunt stocate în rezervoare supraterane, prevăzute cu sisteme automate de măsurare a volumului şi temperaturii, sistem automat de protecţie pentru supra-alimentare şi sistem fix de stingere a incendiilor. Acestea au pereţi dubli din oţel şi sunt conectate la un sistem automat de detecţie a scurgerilor sau a fisurilor.

Sistem automatizat complet
Încărcarea produselor în autocisterne este complet automatizată şi controlată de către Sistemul de Automatizare al terminalului. Rampa de încărcare a autocisternelor de la depozitul Brazi are patru peroane (insule) de încărcare, trei pentru benzina şi motorină şi una pentru combustibil tip Jet A-1.

Depozitul este prevăzut cu o unitate de recuperare a vaporilor pentru emisia controlata a hidrocarburilor, sistem de colectare a apei uzate, sistem de protecţie împotriva incendiilor prevazut cu dispozitive automate de alarmare si avertizare in caz de incendiu,sistem automat de control si administrare a procesului tehnologic si al intregii activităţii din depozit.

Datorită standardelor înalte utilizate la constructie şi echipare, depozitul de la Brazi este unul din cele mai moderne şi sigure depozite de distribuţie a produselor petroliere din Europa (în conformitate atât cu legislaţia europeană, cât şi cu cea românească).

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite