Casele de pe Valea Prahovei, achiziţionate de bucureşteni şi constănţeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe Valea Prahovei preţurile imobilelor pornesc de la 40.000 de euro Foto: arhivă
Pe Valea Prahovei preţurile imobilelor pornesc de la 40.000 de euro Foto: arhivă

Cei mai mulţi clienţi ai agenţiilor imobiliare de pe Valea Prahovei provin din Bucureşti şi Constanţa, la polul opus aflându-se turiştii străini, care preferă să stea la hotel când vizitează staţiunile montane din această zonă.

Deşi puţine, tranzacţiile imobiliare cu case şi apartamente situate în staţiunile de pe Valea Prahovei se finalizează când cumpărătorii nu urmăresc neapărat cel mai mic preţ.

„Cei care au o situaţie financiară bună şi îşi doresc o casă de vacanţă nu se uită la bani. Cele mai multe persoane care cumpară, de exemplu, case de vacanţă în Sinaia sunt din Bucureşti, urmate de cele din Constanţa. În ceea ce priveşte străinii, aceştia preferă să viziteze staţiunea şi să se cazeze la un hotel, puţine fiind persoanele care îşi cumpără o casă de vacanţă" a precizat Sorin Durbac, agent imobiliar, pentru cotidianul Prahova.

Preţuri reduse

Un apartament cu două camere de pe Valea Prahovei se vinde cu un preţ ce variază între 40 şi 50.000 de euro, în funcţie de dotări, de zonă şi de etajul la care se află.

În ceea ce priveşte casele de vacanţă, metrul pătrat costă între 700 şi 800 de euro, în comparaţie cu 1.400 de euro cum se vindea în anul 2008, de exemplu.

Multe tranzacţii însă nu au loc, deoarece cumpărătorii sunt dispuşi să ofere preţuri mult mai mici decât cele cerute de vânzători.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite