Ploieşti: Bisericile sunt promovate online pe bani grei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consiliul Judeţean a alocat peste 24.000 de lei pentru publicitate
Consiliul Judeţean a alocat peste 24.000 de lei pentru publicitate

Mănăstirea Turnu, din Târgşorul Vechi, care a fost ctitorită de Vlad Ţepeş, ridicată la 1461, Mănăstirea Vărbila, Biserica Adromirea Maicii Domnului din Urlaţi, dar şi alte zeci de biserici ortodoxe, aflate într-un con de umbră, vor fi promovate de Consiliul Judeţean Prahova, online.

În cadrul proiectului „,Zece comori necunoscute din Prahova", Asociaţia pentru Tânărul European şi Consiliul Judeţean Prahova au realizat un site de prezentare, în care au introdus 100 dintre bisericile ortodoxe din toate zonele judeţului.

Vizitatorii expoziţiei virtuale au posibilitatea de a vota cele mai frumoase lăcaşuri de cult, iar primele zece vor primi titlul de „Comoară culturală judeţeană".

Acest statut nu va oferi, însă, bisericilor şi alte beneficii, cum ar fi reabilitarea sau renovarea, multe dintre ele fiind într-o stare avansată de degradare.

Valoarea totală a proiectului se ridică la suma de 26.900 de lei, din care CJ Prahova a acordat 24.200 de lei, în două tranşe, ultima fiind achitată luna acesta.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite