Ploieşteanul Ioan Niculae (InterAgro) investeşte 72 milioane euro în centrale electrice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

Grupul InterAgro, condus de Ioan Niculae, patronul echipei de fotbal Astra Ploieşti, şi-a planificat investiţii de 72 milioane euro pentru construirea unor centrale electrice în cogenerare de înaltă eficienţă pe platforme industriale situate în diverse zone ale ţării.

„Puterea instalată a acestor centrale este calculată la 81 MW, având o capacitate de producere a aburului de 156 tone/oră. Se estimează ca investiţiile să fie recuperate în 3-5 ani de la finalizarea lucrărilor. Scopul realizării acestor centrale este de a produce energie necesară consumului fabricilor de pe platformele industriale, în condiţii de siguranţă şi eficienţă în alimentarea cu energie electrică şi termică", se arată într-un comunicat al grupului InterAgro, controlat de omul de afaceri Ioan Niculae, potrivit prahovabussines.ro.

În cadrul consorţiilor în care InterAgro este finanţatorul investiţiilor, sunt în curs de realizate centrale electrice în sistem de cogenerare la Bacău (cu o putere de 14 MW şi o valoare a investiţiei de 12 milioane de euro), la Piatra Neamţ (21 MW şi o investiţie de 16 milioane de euro) şi Făgăraş (14 MW şi o investiţie de 12 milioane de euro).

Institutul de Studii şi Proiectări Energetice (ISPE) a elaborat proiectele, care ţin seama de condiţiile specifice fiecărui grup de consumatori deservit de aceste centrale. Grupul preconizează totodată că, în primul trimestru din 2011, centrala de la Turnu Măgurele să intre în probe tehnologice. Aceasta va deservi combinatul Donau Chem de îngrăşăminte chimice. Combinatul va beneficia de o centrală electrică în cogenerare de 21 MW, valoarea investiţiei fiind estimată la 20 milioane de euro.

De asemenea, în cadrul Grupului InterAgro funcţionează deja două centrale în cogenerare la Zimnicea, cea mai mare, de 12 MW, deservind fabrica de biocombustibil, acest proiect reprezentând restul investiţiei totale al InterAgro de până la 72 milioane euro în centrale electrice.


Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite