Prahovenii au început să-și nominalizeze profesorii preferați!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În topul celor mai buni profesori ploieșteni vor intra dascălii din ciclul preuniversitar (foto: arhivă personală Andrei Dobre)
În topul celor mai buni profesori ploieșteni vor intra dascălii din ciclul preuniversitar (foto: arhivă personală Andrei Dobre)

Într-o vreme în care tot mai multe persoane fug de munca de la „catedră", există totuși și oameni care se încăpățânează să le deschidă copiilor și adolescenților noi orizonturi, să-i formeze ca profesioniști, dar și ca oameni.

Vorbim despre acei profesori care sfidează condițiile din ce în ce mai dure din Învățământul românesc și care își fac cu pasiune munca.De astfel de oameni și-au adus aminte și câțiva tineri ploieșteni.

Pentru Constantin Davidică, profesorul de istorie Cristian Curică de la Grupul Școlar de Transporturi Ploiești este unul dintre cadrele didactice despre care are numai cuvinte de laudă. „Este genul de profesor care te face să-ți placă materia. Un cadru dicatic dur, dar corect și de la a cărui oră nu pleci fără să reții cel puțin jumătate din noțiunile predate. Și ca om eu îl apreciez foarte mult. Nu este problemă pe care s-o discuți cu dumnealui și în care să nu încerce să te ajute pentru a o rezolva", ne-a spus Constantin.

Profesorul de Limba și Literatura Româna de la Școala Generală din Vărbila, Loredana Nedelcu, se numără printre persoanele care vor ocupa întotdeauna un loc aparte în sufletul Ștefaniei Doichița. „O apreciez atât ca om, cât și ca profesor. Dacă știu să scriu și să vorbesc corect românește dumneaei îi datorez aceste lucruri. A știut cum să ne determine să citim și, știm cu toții, tot mai puțini dintre noi mai pun mâna pe o carte în ziua de azi când suntem tentați de a sta zi-lumină în fața calculatorului", ne-a mărturisit Ștefania.  

Dacă ar fi să nominalizeze pe cineva, Valentin Zalma ar opta pentru Magdalena Stemate, profesor de muzică la Bărcănești. Asemenea celorlalți interlocutori, și Valentin a apreciat-o atât pentru harul didactic, cât și pentru omenia sa.

Start pentru nominalizări!

Timp de două săptămâni, începând de pe 12 decembrie, lista de nominalizări este deschisă şi  aşteptăm propunerile tale pe ploiesti.adevarul.ro.

Criteriile de selecție sunt următoarele: să fie cunoscut pe plan local, pentru faptele sale bune şi pentru dăruirea sa în relaţia cu eleviim să fie un „făuritorul de olimpici", să lupte pentru combaterea abandonului şcolar. De asemenea, dacă este un bun gospodar, un pedagog destoinic şi un exemplu de moralitate, atunci merită nominalizat.

Studiile aprofundate, activităţile extraşcolare, cursurile de specializare, cărţile publicate şi premiile obţinute pentru efortul depus ar trebui să constituie bile albe pentru dascălul nominalizat!

Dacă a contribuit la inovarea metodelor de predare în şcoală, dacă a făcut meditaţii cu elevii, dacă este membru în vreo comisie de cercetare ori a făcut proiecte prin care a reuşit să doteze şcoală cu logistică performantă, înseamnă că merită să fie nominalizat!

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite