Cei mai buni dascăli, nominalizați în campania „Profesori cu care Ploieștiul se mândrește“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iulia Lincan (centru) deține supremația la numărul de olimpici în 2011, în Prahova (foto: Alex Policală)
Iulia Lincan (centru) deține supremația la numărul de olimpici în 2011, în Prahova (foto: Alex Policală)

Ziarul Adevărul îi caută pe cei mai buni cinci dascăli, din ciclul preuniversitar, cu care Ploieștiul se mândrește. Vizitatorii site-ului ploiești.adevarul.ro au făcut deja primele nominalizări în cadrul campaniei noastre. Dar lista rămâne deschisă până pe 11 ianuarie 2012.

Doi dintre profesorii ploieșteni pe care îi regăsim pe lista nominalizaților campaniei „Profesori cu care Ploieștiul se mândrește" au avut în anul care se apropie de final rezultate de excepție.

Olimpici pe bandă rulantă

Iulia Lincan, profesor de Informatică la Colegiului Naţional „Mihai Viteazul" a câștigat titlul de „Profesorul anului 2011" acordat unui cadru didactic al din Ploieşti. Iulia Lincan este şefa Catedrei de Informatică a Colegiului „Mihai Viteazul" și se laudă cu supremaţia la numărul de olimpici judeţeni şi naţionali, în Prahova, în 2011. „Mă laud cât pot de mult cu elevii mei. Printre cei mai performanţi se numără Tiberiu Marin,  medaliat la Balcaniada de Informatică şi Vlad Berteanu, un fost elev, care are 21 de ani, este student, şi lucrează în echipa de Research de la Google. Sunt foarte mândră de ei. În general ţin legătura cu foştii mei elevi", ne-a declarat Iulia Lincan.

Andrei Dobre, profesor de matematică la Grupul Școlar de Transporturi Ploiești, s-a numărat printre finaliștii Galei în Educație 2011 la categoria „Profesorul preuniversitar al anului". Deși nu a câștigat premiul cel mare, dascălul are timp să-și treacă în palmares și acest titlu, ținând cont că are numai 29 de ani, iar în cei șase ani de carieră didactică a reușit să realizeze ceea ce alți profesori nu au făcut în zeci de ani de activitate în Învățământ. Este conștient de dificultatea materiei și tocmai de aceea a încercat să facă din matematică un „joc", unul al minții. „Pentru a-mi apropia elevii şi a-i face să înţeleagă noţiunile matematice, poate prea abstracte uneori, le ofer exemple concrete din viaţa reală. De multe ori păstrez câteva minute din oră pentru a le explica de ce trebuie să îndrăgim matematica şi unde putem aplica ceea ce învăţăm în teorie", ne-a mărturisit Andrei Dobre.

Deschizători de drumuri

Pe lângă nominalizări, elevii au scris și câteva aprecieri la adresa cadrului didactic pe care-l doresc câștigător al campaniei noastre. Despre Ileana Deac, profesor de Engleză la Școala George Coșbuc Ploiești, Radu Alexe, un fost elev, ne-a realatat următoarele: „ Am învățat Engleza pe brânci, ne dădea sfaturi, lecții de viață cu fiecare ocazie. Am fost la concursuri, olimpiade, serbări, am făcut chiar și tabere memorabile. Datorită ei am ales să urmez cursurile Facultății de Litere".

Lista nominalizărilor rămâne deschisă până pe 11 ianuarie, când vor fi prezentate numele finaliștilor și vom da START VOT.

Primii nominalizați ai campaniei „Profesori cu care Ploieștiul se mândrește"

Iulia Lincan - Informatică, C.N. „Mihai Viteazul"

Dana Lică - Informatică, C.N. „I.L. Caragiale"

Andrei Dobre - Matematică, Grupul Şcolar Transporturi

Nicolae Radu - Matematică, C.N. „A.I. Cuza"

Radu Simion - Matemetică, C.N. „Mihai Viteazul"

Daniela Popescu - Matematică, C.N. „A.I. Cuza"

Nicolae Gârbovean - Matematică, C.N. „Jean Monnet"

Corina Barbu - Limba română, C.N. „Nichita Stănescu"

Ioana Dumitrescu  - Limba română C.N. „Jean Monnet"

Nicolae Mihalache - Limba română, Colegiul „Elie Radu"

Dan Gulea - Limba română, C.N. „Mihai Viteazul"

Niculina Bercea - Limba română, C.N. „I.L. Caragiale"

Cristina Grecu - Limba engleză, C.N. „Jean Monnet"

Ileana Deac - Limba engleză, Şcoala Generală „George Coşbuc"

Tereza Sandu - Flaut, Liceul de Artă „Carmen Sylva"

Elena Alexandrescu - Chimie, C.N. „Mihai Viteazul"

Irina Popescu - Chimie, C.N. „I.L. Caragiale"

Petrica Dragomir - Marketing, Colegiul Economic „Virgil Madgearu"

Minelia Gheorghe - Geografie, C.N. „I.L. Caragiale"

Robert şi Alina Zahariuc - profesori coregrafi, Palatul Copiilor Ploieşti

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite