Ploieşti: Locuri de muncă şi cursuri gratuite la AJOFM

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă
Foto Arhivă

Majoritatea joburilor puse la dispoziţia şomerilor sunt pentru cei care au absolvit studii medii şi au experienţă într-un domeniu de activitate.

Săptămâna aceasta, şomerii au la dispoziţie 367 de locuri de muncă. Cele mai multe oferte sunt pentru meseria de confecţioner textile pentru care se solicită vechime şi calificare în domeniu. Unii angajatori asigură bonuri de masă şi transport gratuit. Se mai caută electricieni, sudori, ingineri şi tinichigii.

AJOFM începe şi patru cursuri gratuite pentru şomeri: inspector resurse umane, instalator instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze, comunicare în limba engleză şi sudor electric. Cursurile durează între 5 şi 16 săptămâni, iar în cazul în care numărul solicitărilor este mai mare decât cel al locurilor, departajarea beneficiarilor se va face pe baza unei testări psihologice.

„În activitatea de calificare, recalificare şi perfecţionare profesională a şomerilor, se are în vedere analiza necesarului de moment şi de perspectivă a cererii agenţilor economici, cât şi a şomerilor. Astfel, la cererea pieţei muncii vom deschide cursurile de instalator şi sudor, iar la solicitarea şomerilor cursurile de inspector resurse umane şi comunicare în limba engleză", ne-a declarat Cristiana Opriţă, purtătorul de cuvânt al AJOFM Prahova.

Actele necesare pentru înscriere sunt: carte de identitate, certificat de naştere şi de căsătorie, act de studii, carnet şomer, adeverinţe medicală, de venit şi de înregistrare la şomaj.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite